Premiera ong urile protesteaza in fata

0

Protestul celor 600 de batiste albe din Brazilia a revenit, unul la fiecare mie de decese cauzate de Covid în țară.

De la plaja Copacabana din Rio de Janeiro, până la locul Congresului din Brasilia. În capitală, activiști ai ONG-ului „Rio La Paz” au expus din nou pânzele pentru a comemora victimele, de data aceasta împreună cu familiile acestora.

În punctul de mirare al protestului, mereu același scop: guvernul lui Jair Bolsonaro, vinovat că a minimalizat pericolul reprezentat de virus de mult timp, mai ales pentru cele mai umile părți ale populației.

  1. În Brazilia, 600 de mii de oameni au murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.
  2. Țara ocupă în prezent locul doi la numărul total de infecții, în urma, doar, de Statele Unite.
  3. O operațiune de salvare în care o barcă de remorcare italiană a salvat peste 100 de migranți și i-a returnat în Libia la începutul acestei săptămâni ar putea fi încălcat dreptul internațional, a declarat ONU marți (31 iulie).

Un purtător de cuvânt al agenției ONU pentru migrație a declarat că nu poate stabili locația salvării, care este cheia pentru stabilirea drepturilor migranților, deși alte părți implicate în caz au făcut afirmații contradictorii despre incident, inclusiv despre locul în care a avut loc.

Salvarea coincide cu o percepție tot

Mai mare în rândul grupurilor pentru drepturile omului că unele țări europene adoptă o linie din ce în ce mai dură în eforturile lor de a reduce numărul de migranți care sosesc pe țărmurile lor, după ce noul guvern al Italiei și-a închis porturile bărcilor de salvare ale organizațiilor caritabile în ultimele săptămâni. .

Potrivit organizației caritabile spaniole Proactiva Open Arms, un remorcher italian, Asso 28, a salvat luni 108 migranți din apele internaționale și i-a dus în Libia, țara lor de plecare.

salvarea-coincide-cu-o-perceptie-totAceasta ar constitui o încălcare a dreptului internațional, conform căruia oamenii salvați în apele internaționale nu pot fi returnați într-un loc în care viața lor este pusă în pericol. Atât Națiunile Unite, cât și Uniunea Europeană au recunoscut că Libia nu este sigură.

Paza de coastă a Italiei a declarat inițial marți că salvarea a fost coordonată de paza de coastă libiană, iar ulterior a clarificat că operațiunea a avut loc în așa-numita zonă de „căutare și salvare (SAR)” a Libiei.

Paza de coastă libiană nu a fost imediat disponibilă pentru un comentariu.

  1. SAR a Libiei nu este clar definită, dar se înțelege pe scară largă că se extinde cu mult dincolo de apele sale naționale.
  2. Purtătorul de cuvânt al Proactiva, Laura Lanuza, a declarat că membrii săi au aflat că salvarea a avut loc în apele internaționale, deoarece barca lor Open Arms se afla în apropiere și puteau asculta comunicațiile radio dintre nava italiană și autoritățile libiene.
  3. Agenția ONU pentru Refugiați a declarat că operațiunea „ar putea reprezenta o încălcare a dreptului internațional”, a spus pe Twitter.
  4. Un purtător de cuvânt al agenției ONU pentru migrație a declarat că agenția încă investighează cazul, dar a confirmat întoarcerea migranților în Libia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.