StiriONG – Prima campanie nationala de colectare a acumulatorilor

0
prima-campanie-nationala-de-colectare-a-1693t-3376291

Nu aruncati bateriile uzate la cosul de gunoi întrucât acestea sunt toxice! Reciclati-le, mai ales ca acum se poate si la noi. ROREC organizeaza prima campanie nationala de colectare a bateriilor uzate.

“Daca bateriile sunt abandonate, faptul capata dimensiuni criminale”, a declarat pentru REALITATEA.NET Liviu Popeneciu, presedintele ROREC.

Liviu Popeneciu a precizat ca gestul de a abandona un deseu toxic în Austria este fapt criminal si se afla sub drept penal cu amenda contraventionala.

Daca doriti sa aflati care sunt centrele de colectare a bateriilor si a deseurilor electrice si electronice, vizitati site-ul oficial al ROREC,www.rorec.ro.

România a transpus în reglementarile nationale Directiva privind regimul bateriilor si acumulatorilor, iar producatorii de baterii si acumulatori vor fi obligati sa colecteze deseurile acestora în proportie de cel putin 25% din productie pâna la 26 septembrie 2012, respectiv 45% pâna la 26 septembrie 2016. Costurile de colectare, tratare si reciclare a tuturor bateriilor si acumulatorilor colectati urmeaza sa fie acoperite tot de producatori.

Sursa: realitatea.net