Stiri ONG – Primaria Capitalei pierde primul proces cu doua ONG-uri

0

Judecatoria Sectorului 2 a decis ca Primaria Bucuresti nu poate cere dizolvarea organizatiilor Terra Millenium III si Centrul de Resurse Juridice, acesta invocand exceptia lipsei calitatii procesuale a Primariei.
Decizia Judecatoriei Sectorului 2 nu este definitiva, aceasta poate fi atacata cu apel, scrie NewsIn. Sase organizatii neguvernamentale au depus, pe 24 septembrie, cereri de interventie in procesul intentat de Primaria Capitalei organizatiilor Centrul de Resurse Juridice si Terra Millenium III, prin care municipalitatea a solicitat dizolvarea acestora. Printre ONG-urile care au depus cererile se afla APADOR-CH, Asociatia Pro Democratia, Soros sau Transparency International.

Motivul pentru care se cere de catre primarie dizolvarea ar fi acela ca reprezentantii Centrului de Resurse Juridice (CRJ) si Terra Millenium III ar desfasura activitati ilegale.

“Celor doua fundatii li se reproseaza, prin citarea trunchiata a documentelor statutare, ca ar acorda asistenta juridica si reprezentare in instanta in mod nelegal”. Admiterea unei asemenea cereri de dizovare ar constitui un precedent grav, “care ar impiedica functionarea libera a oricarei organizatii neguvernamentale, intrucat acestea s-ar vedea in pericolul de a fi dizolvate daca ar critica sau ar actiona intr-un mod considerat neconvenabil de catre o autoritate publica”, a declarat Diana-Olivia Hatneanu, directorul executiv al APADOR-CH.

Sursa: Ziare.com