StiriONG – Primele rezultate ale campaniei “Alunga fantomele electronicelor vechi”: 2325 de kg de DEEE-uri

0
primele-rezultate-ale-campaniei-alunga-3609t-6144856

La inceputul lunii noiembrie, Asociatia Environ, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Romprest, a demarat campania “Alunga fantomele electronicelor vechi”.

Voluntarii implicati in campanie au deja primele rezultate, care sunt mai mult decat incurajatoare : 2325 de kg de DEEE-uri. Acestea provin de la asociatiile de locatari, institutiile si companiile din sectorul 1. Campania se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Astfel,  sectorul 1 al Capitalei a devenit primul care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program functional de constientizare si colectare selectiva a DEEE. Campania va avea si o componenta competitionala, menita sa stimuleze colectarea DEEE-urilor. Rezultatele vor fi comunicate in cadrul Galei din 30 noiembrie, unde vor fi premiate cele mai verzi asociatii de locatari, institutii, companii si cetateni ai sectorului 1 Bucuresti.

Campania nu isi propune doar colectarea selectiva a DEEE-urilor din sectorul 1, ci si constientizarea populatiei in ceea ce priveste pericolul reprezentat de acestea. Componenta competitionala a campaniei vine in sprijinul celor doua obiective mentionate, urmarind stimularea colectarii si a lucrului in echipa.

Competitia isi va desemna castigatorii desemnati pe 30 noiembrie, in cadrul Galei de Premiere. Organizatorii au prevazut trei categorii de premii, dupa cum urmeaza :

Asociatii de locatari – Cea mai „verde” Asociatie de locatari

Institutii  – Cea mai „verde” institutie din Sectorul 1

Companii – Companie „libera” de DEEE-uri

Cetateni – Cel mai EcoActiv cetatean al Sectorului 1

Regulamentul concursului este disponibil pe www.environ.ro, in sectiunea dedicata campaniei.

Pentru o buna derulare a proiectului, vor exista puncte de informare la sediile Environ, Romprest, ca si in cadrul Primariei sectorului 1. Doritorii vor putea apela numarul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.