StiriONG – Profesor Doctor Dan – Gabriel Manoleli 1942 – 2010

0

articol din “ACTUALITATEA”

Expeditia sa cu societatea civila pe marile tranzitiei Romaniei spre dezvoltare durabila s-a incheiat prea curand. Cu  regret si sincera durere, colectivul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile se pregateste sa se desparta de Presedintele fondator al fundatiei, Profesor Dr. Dan Manoleli.

Domnul Profesor Manoleli, cunoscut ca “dom’ profesor”, a fost o figura marcanta a sectorului neguvernamental romanesc, fiind implicat in numeroase initiative ale societatii civile din ultimii 20 de ani (fondator si presedinte al asociatiei Grupul Ecologic de Colaborare GEC din 1990; Fondator si Presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din 1994 pana in prezent; presedinte al Black Sea NGOs Network – retea a organizatiilor neguvernamentale de la Marea Neagra – din 2001).

Calatoria sa profesionala inceputa in salile muzeului Antipa, continuata cu o expeditie pe vasul “Calypso”al celebrului Cousteau in Marea Mediterana spre promovarea dezvoltarii durabile in Romania in ultimii 20 de ani, domeniu in care a fost un expert recunoscut, a fost completata de un exemplar angajament civic pe taramul dezvoltarii organizatiilor neguvernamentale mici care pot “la firul ierbii” sa faca diferenta pentru Romania.

Un dascal si un lider exemplar – un adevarat om de echipa, un om care, cu modestie, a construit intotdeauna si nu a distrus niciodata lucrarea celorlalti…O sa ne lipsiti!

Condoleantele noastre familiei indoliate!

Ceremonia de inmormantare va avea loc miercuri 30 iunie, ora 12:00, la cimitirul Cimitirul Balaneanu (Iancu Nou) – intre Vatra Luminoasa si Piata Iancului.