StiriONG – UPDATE: Reprezentantii ULAL protesteaza alaturi de ONG-uri impotriva Guvernului

0

articol din “ACTUALITATEA”

UPDATE:

Considerand ca noile masuri prevazute de Codul fiscal sunt cel putin nerezonabile, organizatiile doresc sa transmita o scrisoare deschisa Guvernului Romaniei prin care sa solicite reintroducerea termeneului semestrial de plata a impozitelor si contributiilor pentru ONG-uri.

Precizam ca pana in prezent, s-au alaturat acestui demers peste 60 de ONG-uri, dintre care mentionam: Liga Asociatiilor de Locatari HABITAT, Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), CRJ, Centras, SDD, AMP, Fundatia PACT, Fundatia Civitas Cluj, FEDONAR – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale Arad, Centrul Euroregional pentru Democratie,  organizatii membre ANBCC s.a.

Reprezentantii Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad protesteaza, alaturi de Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, fata de aprobarea unei Ordonante de urgenta, care afecteaza ONG-urile.

Este vorba despre Ordonantei de urgenta nr. 117/2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 891/30.12.2010. “Protestam impotriva initiativei incalificabila a Guvernului Romaniei de a lovi in societatea civila din Romania”, spun reprezentantii ULAL.

Potrivit semnatarilor protestului, care reprezinta peste 30 de Organizatii Neguvernamentale, „prin aceasta ordonanta Guvernul anuleaza dreptul ONG-urilor de a declara si plati semestrial impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii, precum si impozitul retinut la sursa (…). Aceasta facilitate, care se acorda asociatiilor, fundatiilor sau altor entitati fara scop patrimonial, a fost anulata”, se subliniaza in comunicatul emis de reprezentantii asociatiilor locative.