StiriONG – ”Romania rurala, Romania ”verde”! ” – compendiu de ecologie rurala

0
romania-rurala-romania-verde-co-3335t-7340125

Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni  si Asociatia Salvati Dunarea si Delta anunta lansarea Micului compendiu de ecologie rurala, ”Romania rurala, Romania ”verde”! ”.

Brosura proiectului „Avem nevoie si de iarba!” cuprinde cele mai acute probleme de mediu din comunitatile rurale romanesti sesizate de catre organizatiile implicate in concursul cu acelasi nume.

Compendiul prezinta problemele specifice ale locuitorilor din mediul rural, probleme pe care le gasim cu o frecventa ridicata in comunitatile locale din Romania rurala. Lipsa unui management adecvat al deseurilor, neglijenta sau nestiinta cetatenilor, dezinteresul autoritatilor locale sau regionale, lipsa unor masuri adecvate de protejare a siturilor naturale – toate acestea reprezinta cele mai des intalnite cauze ale problemelor de mediu din comunitatile rurale. Romania rurala asteapta, in continuare, sa devina “VERDE”!

Dupa ce juriul concursului  „ Avem nevoie si de iarba! “, format din Oana Preda, Magor Csibi si Liviu Mihaiu, a selectat cele mai grave situatii identificate de ONG-urile din tara, ANBCC si SDD, impreuna cu Asociatia Partener pentru Tine (Arges) si Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (Cluj) au contribuit la „inverzirea“ Merisaniului si a Ocolisului.

Proiectul este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Lichtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar al Spatiului Economic European (SEE), accesati: http://www.eeagrants.org.