StiriONG – Romtelecom lanseaza Campania “Copil, caut timp. De petrecut cu parintii mei”

0
romtelecom-lanseaza-campania-copil-cau-2590t-5205938

Conform studiului comandat de Romtelecom, care sta la baza campaniei „Copil, caut timp. De petrecut cu parintii mei”, unul din doi copii beneficiaza de prezenta parintilor cel mult o ora pe zi.

Campania „Copil, caut timp. De petrecut cu parintii mei” a fost lansata miercuri, 28 aprilie si initiata prin Fundatia Romtelecom pentru romani, cu sprijinul Asociatiei Telefonul Copilului si site-ului www.copilul.ro, pentru a trage un semnal de alarma privind o problema actuala, a lipsei de timp si comunicare in relatia dintre parinti si copii.

“Studiul a fost initiat in urma rapoartelor Telefonului Copilului, care au evidentiat in 2009 o crestere a numarului de apeluri realizate de copii doar pentru a comunica cu cineva. Prin aceasta campanie ne propunem nu numai sa atragem atentia asupra unei probleme care, desi nu pare evidenta, afecteaza o intreaga generatie de viitori adulti, dar si sa gasim impreuna solutii simple pentru crearea unor relatii „vii” intre parinti si copii” , a declarat Cristina Popescu, Director Relatii Publice Romtelecom.

Rezultatele studiului au mai aratat ca doar 1 din 4 copii petrece mai mult de 5 ore cu parintii, intr-o zi de weekend. Parintii a 38% dintre cei mici nu se joaca decat rar sau niciodata cu acestia, chiar daca aceasta activitate este cea mai des mentionata intre preocuparile copiilor in relatia cu adultii.

“Multi dintre adultii de azi sunt prea preocupati sa fie parinti buni, responsabili, care ofera, dar uita sa fie atenti la ce si-ar dori copilul sa primeasca. Si nu pot afla ce isi doreste acesta daca nu petrec in mod activ si real timp cu el, daca nu au rabdarea ca el sa puna intrebari. Copilul are nevoie sa petreaca timp separat cu fiecare parinte si timp cu ei impreuna. Si cand nu poate primi asta are cel putin nevoie de adulti cu care sa creeze relatii semnificative. De la nastere copilul cauta in permanenta sa se conecteze la ceilalti, pentru ca asa si-a inceput viata, 9 luni a fost conectat la mama lui. Cand nu reuseste sa se conecteze cu parintii, cauta in alta parte si daca este in continuare descurajat ajunge sa fie convins ca nu-i destul de bun sa fie luat in seama.” a declarat Anda Pacurar, psihoterapeut, colaborator in campania aflata in desfasurare.O parte dintre copiii care se simt singuri aleg sa apeleze la Asociatia Telefonul Copilului care ofera consiliere celor mici in situatii dificile. Organizatia este sustinuta de aproape 10 ani de Romtelecom.

“Problemele pe care le au copiii care apeleaza numarul  116 111 sunt legate in cea mai mare parte de nevoia de comunicare, a carei lipsa poate ascunde diverse forme de abuz asupra lor. Incurajam parintii sa isi asculte copiii, pentru ca o voce “mica” poate semnala o problema mare. Ceea ce au copiii de spus trebuie auzit. De toata lumea. Dar mai ales de cei de care acestia au cea mai mare nevoie : parintii,” a declarat Catalina Florea, Director Executiv Asociatia Telefonul Copilului.

„Prin implicarea in proiectul «Copil, caut timp. De petrecut cu parintii mei.» ne dorim sa incurajam parintii sa descopere forme de comunicare atractive si interactive prin care sa relationeze cu copilul. Pe masura ce cresc, copiii sunt tot mai dornici sa isi exprime parerea si sa-si povesteasca experientele, iar ce poate fi mai minunat decat momentele in care regasesc in parinte un prieten apropiat,” a declarat Monica Martagiu, Project Manager www.copilul.ro.

Campania se va desfasura in perioada 28 aprilie-15 iunie si cuprinde executii video, audio si un site dedicat. Pe parcursul campaniei, psihoterapeutul Anda Pacurar va oferi sfaturi pe www.timpimpreuna.ro, pe forumul copilul.ro si in cadrul unor intalniri online live. Studiul care sta la baza campaniei a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national de elevi din clasele I-VIII din mediul urban si rural.

Mai multe detalii despre campanie si grafice extrase din studiu sunt disponibile pe site-ul www.timpimpreuna.ro.

Sursa : csr-romania.ro