StiriONG – Romtelecom sustine familiile din cadrul Programului de Intarire a Familiei Bucuresti

0

In cadrul evenimentului Culorile Sarbatorii de Paste, organizat de SOS Satele Copiilor Romania joi, 15 aprilie 2011, familiile nevoiase din sectorul 1, sprijinite prin intermediul Programului de Intarire a Familiei Bucuresti, au beneficiat de cadouri din partea Romtelecom cu ocazia Pastelui. De asemenea, acestea vor primi tichete sociale timp de trei luni de zile prin intermediul Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Copil si Familie Bucuresti.

Cei 250 de copii participanti la eveniment s-au bucurat de doua ore de jocuri si veselie si au avut ocazia sa ii intalneaca pe Gardianul Pamantului Hranitor, unul dintre cei cinci Gardieni ai Terrei, si pe Iepurasul cel Prietenos. Acesti copii sunt asistati prin intermediul Programului de Intarire a Familiei Bucuresti prin care SOS Satele Copiilor Romania ofera servicii de consiliere si sprijin in vederea prevenirii separarii copiilor de familie si sustinere a parintilor in vederea dezvoltarii competentelor parentale.

Proiectul de Intarire a Familiei Bucuresti a fost initiat in anul 1998 cu scopul de a reduce numarul copiilor institutionalizati din motive de saracie. Ca urmare a rezultatelor bune obtinute, proiectul a fost dezvoltat in anul 2008 intr-un Centru de consiliere si sprijin pentru copii si parinti. Acesta se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, care provin din familii dezavantajate, cu risc crescut de separare de familie si se desfasoara pe raza teritoriala a sectorului 1 din Bucuresti.

Proiectul de Intarire a Familiei Bucuresti a avut si are un rol important in ajutorarea si sustinerea unui numar semnificativ de familii care trec printr-o situatie de criza, evitandu-se deresponsabilizarea parintilor si separarea copilului de familie. Multe din familiile asistate pot depasi problemele sociale cu care se confrunta si si-au dezvoltat potentialul autosuportiv, justificand astfel continuarea investitiei in dezvoltarea de abilitati de autosustinere si pentru alte familii din grupul tinta. De la initierea acestui program au fost sprijiniti 598 copii provenind din 221 familii in dificultate, iar in 2010 au fost sprijiniti in total 321 copii provenind din 80 familii.

Evenimentul Culorile Sarbatorii de Paste a fost organizat in SOS Satul Copiilor Bucuresti cu sprijinul Asociatiei Gardienii Terrei.