StiriONG – RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara

0

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara, din cadrul proiectului de anvergura nationala, realizat in parteneriat cu autoritatile locale.

 Astfel, in decurs de 4 saptamani, au fost inaugurate 5 centre, in Calarasi, Tulcea, Valenii de Munte, carora li s-au alaturat Brad si Hunedoara, judetul Hunedoara devenind primul din tara care lanseaza doua centre de colectare DEEE.

Evenimentul inaugural al celor doua centre de colectare s-a desfasurat in prezenta autoritatilor locale, a dlui Prefect DZSI Attila, a dlui Marin Butar, Consilier Presedinte Consiliul Judetean Hunedoara, a consilierilor locali din Brad si Hunedoara si a presei locale.

Incheiem asadar un adevarat tur de forta, cu 5 inaugurari de Centre de Colectare DEEE in numai 4 saptamani. Din reactiile autoritatilor locale, a deschiderii si interesului manifestate de cetatenii comunitatilor in care am lansat deja aceste prime 5 centre, suntem siguri ca mai urmeaza si alte colaborari cel putin la fel de entuziaste ca cele de pana acum. Ne bucura faptul ca primariile constientizeaza, dincolo de prevederile legale, importanta pe care un centru de colectare DEEE o are in cadrul comunitatii si ii asiguram pe toti cei interesati de proiect de tot sprijinul nostru.“, a declarat d-nul Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Centrele de Colectare DEEE din Brad si Hunedoara ofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat “Infoline” disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata, intre orele 9.00 si 16.00, la telefon 0749 144 740 (Brad), respectiv 0763 070 461(Hunedoara). De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea gratuita spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numerele de infoline specificate anterior.

Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada Avram Iancu nr. 6 (Brad), respectiv in Parcul Industrial Hunedoara, DJ- 687 nr. 2 (Hunedoara), in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, gratuit, in baza unei solicitari la numerele de dispecerat 0749 144 740 (Brad) si 0763 070 461 (Hunedoara).

In cadrul actiunilor de lansare a celor doua centre, s-au desfasurat si activitati de colectare, la centrele de colectare nou lansate, precum si in alte puncte provizorii, amenajate in cele doua localitati. Cei 30 de castigatori ai premiilor oferite de producatorii Candy si Philips, au fost premiati in cadrul concertelor sustinute de NICOLA.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.