StiriONG – S-au anuntat rezultatele programului “O sansa pentru viata”

0

Vodafone Romania si Asociatia React anunta rezultatele programului „O sansa pentru viata”, lansat in mai 2008.

Programul a avut ca obiective cresterea numarului donatorilor de sange din Romania si constientizarea publicului larg asupra importantei donarii de sange in centrele de transfuzii din toata tara.

De la lansarea programului, in mai 2008,  87.590 de persoane au donat 39.415 litri de sange, ajutand la salvarea a peste 120.000 de vieti omenesti.

Asociatia React impreuna cu Vodafone Romania au organizat 14 sesiuni de donare de sange in toata tara: 7 sesiuni in sediile Vodafone din Bucuresti, Ploiesti si Brasov si 7 sesiuni (simultan) in 15 centre universitare din Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Petrosani, Ploiesti, Resita, Sibiu, Targu Mures, Targu Jiu si Timisoara.

Programul O sansa pentru viata a insemnat o provocare pentru noi, intrucat in 2008 a existat o lipsa acuta de sange in centrele de transfuzii din toata tara, iar viata multor oameni era pusa in pericol datorita acestei probleme. Ne bucuram ca in doi ani de cand am lansat programul, am reusit sa crestem numarul donatorilor cu 19%, reusind astfel sa contribuim la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. Angajatii Vodafone au raspuns de fiecare data cand a fost nevoie, peste 900 de angajati donand sange in cadrul acestui program”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

In cadrul programului, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii din Bucuresti o ambulanta folosita in campaniile mobile de recoltare sangvina si in transportul sangelui de la Centru la spitale. Prin campania de promovare a donarii de sange adresata medicilor de familie inceputa in 2010, 1.000 de medici din principalele 15 orase din tara au fost informati cu privire la importanta donarii de sange.  Valoarea totala a donatiilor oferite de Vodafone Romania este de 99.500 de Euro.

Multumim partenerilor care si-au pus la dispozitie resursele si energia pentru ca programul “O sansă pentru viata” sa fie realizat la nivelul urmarit de noi. Zeci de mii de oameni au devenit donatori si au contribuit astfel la salvarea multor vieti. Mai mult, amploarea campaniei de comunicare ne da certitudinea ca, dupa doi ani de proiect, donarea de sânge si-a castigat locul in constiinta oamenilor“, a spus Anca Stefan, Presedinte Executiv Asociatia REACT.

Programul „O sansa pentru viata” a fost premiat cu  aur la Gala Societatii Civile 2009 la sectiunea Comportament Civic si, de asemenea, pentru cea mai buna campanie de responsabilitate sociala in domeniul sanatatii, desfasurata in Romania. Campania nationala de informare si constientizare a publicului privind importanta donarii de sange, derulata la nivel national, a fost sustinuta pro bono de agentia Graffitti BBDO si Reload Film. Spoturile TV si audio au fost difuzate gratuit, in regim de anunt de interes public.

Un raport complet privind rezultatele programului „O sansa pentru viata”, poate fi consultat pe site-ul Asociatiei React, www.pentruviata.org.

Sursa : csr-romania.ro