StiriONG – S-au lansat sesiunile de finantare pentru 2009 ale Programului Cantemir

0

articol din “INSTITUTII PUBLICE”

Ieri, 4 martie a.c. sa lansat editia 2009 a Programului CANTEMIR – program de cofinantare al Institutului Cultural Roman pentru actiuni si proiecte culturale desfasurate in strainatate.

Obiectivele Programului CANTEMIR sunt cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romane pe pietele straine si incurajarea cooperarii culturale la nivel international.

Solicitanti eligibili: Programul se adreseaza organizatiilor din Romania si din strainatate, si artistilor romani, singuri sau ca parte a unui grup artistic (numai in cadrul SECTIUNII FESTIVAL).

In 2009, bugetul total alocat proiectelor este de 2.450.000 RON.

Proiectele se pot incadra in trei sectiuni diferite, fiecare dintre acestea avand obiective si prioritati de finantare specifice:

SECTIUNEA I – FESTIVAL/Culture by Request

SECTIUNEA II – PROMOVARE/Culture to Go

SECTIUNEA III COOPERARE/Culture to Share

Domenii artistice:

Proiectele se pot inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film sau patrimoniu cultural.

Perioada de desfasurare:

Pentru SECTIUNILE PROMOVARE si COOPERARE

Activitatile proiectului pentru care se solicita finantarea se pot desfasura incepand cu 1 iunie a.c. (pentru proiectele evaluate in cadrul primei sesiuni) sau incepand cu 1 august a.c. (pentru proiectele evaluate in cadrul celei de-a doua sesiuni) si se pot finaliza pana la 30 octombrie 2009.

Pentru SECTIUNEA FESTIVAL

Activitatile proiectului pentru care se solicita finantarea se pot desfasura in perioada 6 aprilie – 27 noiembrie 2009.

Termene limita pentru depunerea proiectelor:

Pentru SECTIUNILE PROMOVARE si COOPERARE
6 aprilie a.c. (pentru prima sesiune de evaluare);
5 iunie a.c. (pentru a doua sesiune de evaluare);

Atentie! Cea de-a doua sesiune de evaluare NU se organizeaza daca fondurile disponibile au fost epuizate la prima sesiune.

Pentru SECTIUNEA FESTIVAL cu minimum o luna inainte de data participarii la festival, dar nu mai tarziu de 27 octombrie 2009.

Dosarul de aplicatie poate fi depus la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, intre orele 10:00 – 16:00, sau poate fi transmis prin posta/curier la adresa mentionata, cu confirmare de primire.

Valoarea maxima a finantarii:

La Sectiunea FESTIVAL– 25.000 RON

La Sectiunile PROMOVARE si COOPERARE – 224.200 RON/50.000 EUR (finantarea in EURO se acorda numai solicitantilor din strainatate).

Finantarea nerambursabila nu se acorda pentru activitati generatoare de profit.

Cofinantare:

Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul cofinantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant,  din surse proprii sau atrase, in numerar si/sau in natura, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate de ICR.

Date de contact:

Regulamentele celor trei sectiuni, precum si documentele aferente acestora pot fi consultate si descarcate de pe pagina de internet a programului – www.programulcantemir.ro.