StiriONG – “Salvaţi Copiii” a demarat o ampla campanie umanitara

0
salva355i-copiii-a-demarat-o-ampla-2980t-5252677

Campania de strangere de fonduri pentru sprijinirea celor peste 900 de copii sever afectaţi de inundaţiile devastatoare din nordul Moldovei a gasit un ecou puternic in randul celor care pot sa ajute. Pana pe 13 iulie, 53.500 de euro au fost donaţi in contul celor care au nevoie de toata solidaritatea noastra, pentru a depasi drama prin care au trecut.

„Mesajului de solidaritate transmis de Salvaţi Copiii Romania i-au raspuns atat companiile, Save the Children International, cat si oameni obisnuiţi, care au ales sa nu ignore una dintre cele mai vulnerabile categorii afectate de inundaţii, copiii!” declara Gabriela Alexandrescu,
Presedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Din fondurile astfel colectate, dintre care aproape 43.500 de euro fonduri Salvaţi Copiii din Romania,  Marea Britanie, Olanda, Norvegia si 10.000 euro, donaţie BCR, Salvaţi Copiii Romania a asigurat intervenţia de urgenţa in localitaţile calamitate Dornesti (318 copii), Zamostea (50 copii), Voivodeasa (200 copii), Bilca (150 copii) din judeţul Suceava si Dorohoi (200 copii) din judeţul Botosani. Astfel, echipele SCR au ajuns la cei peste 900 de copii, cu ajutoarele de imediata necesitate: apa potabila, alimente neperisabile, produse igieno-sanitare, detergenţi, pampers, precum si imbracaminte, incalţaminte si jucarii. 22 de tone de ajutoare constand in mobilier, lenjerie de pat, perne, paturi, covoare, tacamuri, vesela, patuţuri si carucioare pentru copii, obiecte electrocasnice au fost distribuite de Salvaţi Copiii in colaborare cu Prefectura si Jandarmeria judeţului Mures. 5 tone de lapte au fost distribuite ca ajutor primit din partea Raraul S.A.

Din evaluarile psiho-medicale realizate in Zamostea si Dornesti a rezultat ca atat adulţii cat si copiii sufera de grave afecţiuni medicale (probleme digestive, deshidratare severa, diaree, erupţii cutanate, pneumonii, s.a.) si psihologice (cosmaruri, enuresiz nocturn, teama de abandon, refuzul de  a dormi singur, plansete si ţipete in somn, s.a.). Totodata, datorita faptului ca mulţi copii provin din familii extrem de sarace, exista pericolul abandonului scolar.

„Este obligaţia noastra de a ajuta copiii sa treaca peste aceasta trauma prin asistenţa si consiliere psihologica si educaţionala, pana cand vor incepe scoala. Ajutorul trebuie acordat planificat, pentru fiecare copil in funcţie de nevoile sale, pe termen mediu” declara Camelia Iordache, presedinta Filialei Suceava.