StiriONG – Se lanseaza primul portal al produselor verzi din Romania

0

Firmele prietenoase cu mediul din Romania, au de acum ocazia de a se inscrie gratuit pe portalul www.achizitiiverzi.ro lansat de organizatia Terra Mileniul III. Portalul a fost conceput ca o platforma de dialog si colaborare intre companii producatoare sau distribuitoare de produse/servicii ecologice, ONG-uri de mediu, institutii publice si alti actori interesati.

Momentan, inca mai lucram la acest portal. Este dedicat firmelor care produc sau comercializeaza produse ecologice sau care presteaza servicii de mediu. Pana acum am reusit sa atragem 35 de firme in portalul nostru si speram sa se inscrie cat mai multe”, a declarat, pentru Green Report, Lavinia Andrei, presedinte Terra Mileniul III. „Este un instrument care lipsea si speram sa fie bun si pentru autoritati care sa beneficieze de acest portal pentru a extrage de acolo informatii de care au nevoie”, a mai spus aceasta.

Proiectul “Cumpara verde!”, in cadrul caruia s-a realizat acest portal, are ca obiectiv cresterea nivelului de constientizare in randul autoritatilor publice locale privind sistemul de achizitii publice ecologice si imbunatatirea accesului la informatie privind furnizorii de produse ecologice la nivel national.

Proiectul aduce laolalta cele doua parti ale unei piete in formare in Romania (cumparatorii si vanzatorii), folosindu-se de legislatia specifica si de sprijinul Ministerului Mediului, pentru a stimula populatia sa se orienteze catre un comportament de consum eco. In cadrul proiectului se vor realiza un catalog al produselor si serviciilor si intalniri regionale intre autoritati si companii pentru a discuta problemele si oportunitatile acestei piete emergente.

Proiectul se deruleaza in perioada decembrie 2009 – septembrie 2010 cu finantare din partea Guvernelor Islandei, Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Sursa : greenreport.ro