StiriONG – Sesiuni de instruire pentru formarea de specialisti in “Identificarea si adresarea nevoilor emergente ale copiilor din Romania”

0

articol din “ACTUALITATEA”

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile anunta lansarea sesiunilor locale de instruire cu tema “Identificarea si adresarea nevoilor emergente ale copiilor din Romania”, care se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

Arad: 14 – 15 mai

Iasi: 22 – 23 mai

Bucuresti: 26 – 27 mai

Bucuresti: 28 – 29 mai

Calarasi: 29 – 30 mai

Brasov: 4 – 5 iunie

Craiova: 4 – 6 iunie

Oradea: 17 – 18 iunie

Sesiunile de training se intind pe durata de 2 zile fiecare si urmaresc dezvoltarea competentelor profesionistilor care lucreaza in domeniul educatiei formale si non-formale prin cresterea capacitatii acestora de a oferi programe coerente, adecvate nevoilor emergente actuale ale copiilor din Romania.

Obiectivul principal al sesiunilor este familiarizarea participantilor cu conceptul de “nevoi emergente ale copiilor”. La finalul sesiunilor de training, participantii vor fi capabili sa identifice nevoile emergente ale copiilor si factorii de risc care duc la aparitia acestora si sa creeze si aplice mecanisme de interventie potrivite.

Conditii de participare: sesiunile de training nu implica taxa de participare. Sunt asigurate materialele de curs si mesele de pranz. Pentru un numar limitat de participanti se va asigura cazare si pensiune completa, in cazul participantilor domiciliati in alte orase decat cele in care se va desfasura cursul. 

Procedura de inscriere: Va rugam sa trimiteti formularul de inscriere completat cu datele Dvs. la adresa de e-mail: [email protected] pana cel tarziu vineri, 23 aprilie 2010. Rezultatele selectiei vor fi anuntate pe data de 29 aprilie 2010. Doar formularele de inscriere completate cu toate datele solicitate vor intra in faza de selectie. Vor avea prioritate cadrele didactice (educatori, invatatori, profesori) si specialistii care lucreaza in organizatii neguvernamentale ce au ca beneficiari directi copiii, insa sesiunile sunt adresate de asemenea trainerilor, lucratorilor in domeniul social, reprezentantilor mass-media si responsabililor cu politicile publice dedicate copiilor.

Pentru mai multe detalii despre curs si conceptul de nevoi emergente, va rugam consultati invitatia. Informatii detaliate despre tematica abordata in cadrul cursului puteti obtine scriindu-ne la una dintre urmatoarele adrese de e-mail: [email protected] sau [email protected], persoana de contact Adriana Popescu, Manager de proiect.

Cursul este organizat in cadrul proiectului “ABORDARI INOVATOARE IN PROFESIONALIZAREA LUCRULUI CU COPIII” realizat in parteneriat cu Children of Slovakia Foundation (Slovacia) si International Child Development Initiatives (Olanda) si finantat de ANPCDEFP prin programul Leonardo da Vinci – Transfer de Inovatie.