StiriONG – Sfarsit de saptamana plin de evenimente marca APD

0

Asociatia Pro Democratia (APD) organizeaza vineri, 29 ianuarie, sesiunea de instruire cu tema “Separarea puterilor in stat“, sustinuta de catre Cristian Pirvulescu, presedinte APD.

Evenimentul va avea loc intre orele 12 si 15, la Sala 111, din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti. De asemenea, APD organizeaza si sambata, 30 ianuarie, dezbaterea cu tema “Republica Prezidentiala versus Republica Parlamentara”, desfasurata intre orele 11 si 15, la Sala 207 din cadrul SNSPA.

Cele doua evenimente se adreseaza elevilor si studentilor din ani terminali si vor avea drept scop familiarizarea participantilor cu cele mai importante concepte necesare pentru intelegerea functiilor si a activitatilor de baza ale principalelor institutii ale statului, in actuala conjunctura sociala si politica romaneasca. Tinerii vor fi instruiti pentru a actiona ca resursa de baza in dezvoltarea societatii si vor fi ajutati sa aleaga cat mai informati o posibila viitoare cariera in domeniul stiintelor politice”, se precizeaza pe site-ul apd.ro.

Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului “Exercitii pentru Democratie”, implementat de catre Asociatia Pro Democratia si finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, Fondul pentru Organizatii Neguvernamentale.