StiriONG – SIVECO Romania a fost recompensata cu Special Award in cadrul competitiei Diskobolos

0
siveco-romania-a-fost-recompensata-cu-sp-1957t-9557553

Experienta SIVECO Romania in educatia asistata de calculator a primit recent o noua recunoastere. Continutul educational AeL a fost premiat in cadrul competitiei Diskobolos 2009, la categoria „Production”.

Competitia DISKOBOLOS, considerata “Oscarul in domeniul IT&C din regiunea sud-est europeana”, recunoaste cele mai bune solutii de aplicare a tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in aproape toate domeniile de activitate. Daca initial competitia, inaugurata in 1994, a fost organizata doar pentru tarile ex-iugoslave, numarul participantilor a crescut de la an la an, astfel ca in 2009 au prezentat proiecte si tari ca Marea Britanie, Germania, Austria, Ungaria, Albania, Cehia, Grecia, Belgia, Romania.

Gala de premiere desfasurata la Belgrad a fost organizata de Uniunea Societatilor IT din Serbia (JISA), Camera de Comert si Industrie a Serbiei si Consiliul European al Societatilor de Informatica, precum si de mai multe Camere de Comert Regionale si Asociatii IT.

Juriul, format din specialisti din Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Slovenia si Belgia, a apreciat produsul eContent de la SIVECO Romania ca fiind unul dintre cele mai inovative produse IT din Europa.

Cele peste 3.700 de lectii interactive care alcatuiesc biblioteca virtual AeL eContent sunt folosite de 7 milioane de utilizatori din 15.000 de scoli din toata lumea.

Cu ajutorul lectiilor AeL, profesorii pot combina stilul traditional de predare cu metode pedagogice moderne, bazate pe utilizarea resurselor IT&C, astfel incat sa creasca motivarea elevilor. Procesul educational devine astfel mai dinamic si intuitiv, elevii fiind stimulati sã experimenteze ceea ce invatã si sã aplice in practicã cunostintele dobandite.

Suntem onorati de acest nou premiu care reconfirma valoarea lectiilor interactive AeL si recomanda SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de eLearning din Europa. Reforma in educatie este strans legata de folosirea resurselor IT&C, in conditiile in care in urmatorii ani, 90% dintre joburi vor necesita abilitati de lucru cu calculatorul”, a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, in cadrul SIVECO Romania.