StiriONG – Stop depunerii de proiecte de finantare in infrastructura de sanatate

0

articol din “INSTITUTII PUBLICE”

stop-depunerii-de-proiecte-de-finantare-3443t-8891140

Autoritatea de Management (AM) pentru Programul Operational Regional (POR) a decis suspendarea, incepind cu 25 octombrie, ora 16,00, a procesului de depunere a cererilor de finantare in domeniul major de interventie 3.1 – “Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Masura a fost luata avind in vedere situatia depunerii de cereri de finantare in acest domeniu major de interventie.

Pe data de 22 ianuarie 2008, in cadrul POR 2007 – 2013, a fost lansat domeniul major de interventie 3.1, cu depunere continua a cererilor de finantare. De la data lansarii, au fost depuse 15 de cereri de finantare, dintre care doua proiecte au fost respinse sau retrase. Cele 13 proiecte nerespinse solicita, din fonduri nerambursabile, aproximativ 41,5 milioane de euro, depasind cu aproximativ 50% alocarea financiara orientativa disponibila Regiunii Nord-Est.

AM POR a emis, pe 15 septembrie 2008, o instructiune privind modalitatea de suspendare a depunerii de cereri de finantare ca urmare a depasirii alocarii financiare regionale in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pornind de la necesitatea asigurarii unui portofoliu de proiecte care sa asigure respectarea conditiilor impuse prin regula “n plus 3 / n plus 2”, instructiune modificata si completata prin Instructiunea nr. 35 a AM POR din 30.09.2009.

“Va recomandam ca, in situatia in care aveti in pregatire cereri de finantare care vizeaza acest domeniu de interventie, sa faceti toate demersurile necesare pentru a va incadra in acest termen” – au precizat expertii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.