StiriONG – Studentii dezbat subiectul schimbarilor climatice

0
studentii-dezbat-subiectul-schimbarilor-3084t-5779101

Studentii bucuresteni vor putea afla mai multe despre evolutia schimbarilor climatice si provocarea pe care o reprezinta pentru relatiile internationale cu ocazia unui seminar organizat de Asociatia Bismun in cadrul Facultatii de Drept.

Seminarul va avea loc intre 30 august si 5 septembrie. In cadrul evenimentului, Asociatia Bismun (Bucharest International Student Model United Nations) isi propune sa discute cu studentii despre evolutia schimbarilor climatice, din perspectiva relatiilor internationale si dreptului international. De asemenea, seminarul va incerca sa explice mecanismele implicate in cel mai mare proces de negociere de pana acum, acela al unui acord post-Kyoto.

“Participand la un eveniment de o asemenea anvergura, studentii devin mai constienti de problemele existente la nivel mondial, dar totodata se pregatesc pentru o posibila cariera in domeniul relatiilor internationale, al dreptului international, si de ce nu, al dreptului mediului”, spun organizatorii seminarului, al carui partener este Green Report.

Studentii vor avea ocazia sa stea de vorba cu specialisti din domeniul protectiei mediului si profesori universitari, care vor sustine prelegeri despre schimbarile climatice, energie, combustibili si rolul stiintei in combaterea acestui fenomen.

Tinerii interesati de seminarul “1st Bucharest Late Summer Seminar on International Relations and International Law” pot aplica incepand cu data de 26 Iulie 2010 la adresa de mail: [email protected]  Aplicatia trebuie sa contina CV-ul studentului (in limba engleza) si o scrisoare de intentie (in limba engleza). Acestea trebuie trimise pana pe data de 10 august 2010.

Sursa: greenreport.ro