StiriONG – Studiu: Oamenii au un impact dezastruos asupra mediului

0

Un studiu al unui grup de cercetatori americani cu predilectie in protejarea mediului, anunta ca Planeta noastra sufera din cauza nepasarii oamenilor si suporta din ce in ce mai greu impactul ecologic al activitatii acestora, in conditiile in care Pamantul are nevoie de 18 luni pentru regenerarea resurselor pe care acestia le consuma intr-un an.

Datele, culese din peste 100 de tari de catre Global Footprint Network, arata ca oamenii consuma resurse si produc dioxid de carbon (CO2) – principalul gaz cu efect de sera – intr-un ritm cu 44% mai mare decat ceea ce natura poate produce si absorbi.

Potrivit studiului, daca toti oamenii de pe planeta ar trai ca un american simplu, ar trebui sa existe cinci planete pentru a produce resursele alimentare si energetice consumate si pentru a absorbi CO2-ul emis. Pe de alta parte, daca fiecare om ar consuma in lume cat un european de clasa mijlocie, ar fi necesare doua planete si jumatate, au aproximat autorii raportului.

Global Footprint Network calculeaza, anual, “amprenta ecologica” pe care o lasa omul asupra mediului.

Organizatia arata ca impactul acestuia a crescut cu 22%, in timp ce cantitatea de resurse pe care o poate produce natura a ramas constanta si poate chiar a scazut.

Sursa: EvZ.ro