StiriONG – Terapie prin arta – in cadrul proiectului „Femeia conteaza!”

0

Asociatia COLFASA a ales sa promoveze proiectul „Femeia conteaza!” prin intermediul artei, un canal de comunicare expresiv, dar in acelasi timp putin exploatat. In cadrul unui eveniment organizat la Hotel Radisson Blu, a fost pus in scena un spectacol de muzica si pantomima prin care s-a dorit sa fie pusa in valoare ideea de feminitate si de egalitate de gen.

Evenimentul din data de 2 iunie a fost organizat cu scopul de a prezenta, in mod sugestiv, fenomenul pe care proiectul “Femeia conteaza!” il face cunoscut – mobbing-ul, prin intermediul unui canal de comunicare expresiv – arta. Muzica Irinei Sarbu – tanara cantareata si actrita si interpretarea de exceptie a maestrului Radu Gheorghe, intr-un moment artistic ce a imbinat pantomima si muzica, au realizat trecerea catre o noua dimensiune a proiectului.

“Femeia conteaza!” este un proiect implementat de Asociatia COLFASA in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, AGORA, PRO VOCATIE, Asociatia Femeilor din Romania si un partener transnational. Acest proiect a aparut in urma unei reflectii cu privire la conditia actuala a femeilor din Romania. Proiectul se focalizeaza pe conditia femeilor care lucreaza si in special pe la tipul de comportament cu care acestea se confrunta din partea superiorilor, colegilor.

Prin acest eveniment s-a urmarit deschiderea de noi orizonturi de interpretare ale acestui fenomen care afecteaza femeile.

Evenimentul de la Radisson Blu este primul dintr-o serie de manifestari artistice organizate pentru a pune in valoare proiectul “Femeia conteaza!”. In perioada urmatoare, in cadrul proiectului vor fi utilizate si alte modalitati de expresie artistica reunite intr-o campanie de comunicare denumita generic “Arta si terapie”.

Proiectul „Femeia conteaza!” este implementat pe o perioada de 3 ani, fiind cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.