StiriONG – Tinerii europeni iau pozitie cu privire la lupta mondiala impotriva saraciei, prin muzica!

0

Comisia Europeana lanseaza concursul european de muzica „Muzica in lupta impotriva saraciei”, eveniment in cadrul caruia tinerii europeni cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani sunt invitati sa se inscrie cu cate un cantec care sa exprime sprijinul lor pentru lupta mondiala impotriva saraciei.

Fiecare participant trebuie sa compuna un cantec original pe tema generala a dezvoltarii, acesta trebuind sa fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului. Castigatorii – care vor fi selectati printr-un sistem de vot online si de catre un juriu de profesionisti din domeniul muzical – vor putea sa isi inregistreze cantecul intr-un studio profesional si vor avea sansa sa isi interpreteze cantecul in cadrul Zilelor europene ale dezvoltarii, eveniment care va avea loc in luna decembrie 2010 in Bruxelles. Concursul muzical face parte din campania „Lupt impotriva saraciei”, consacrata sensibilizarii adolescentilor cu privire la actiunile UE in domeniul cooperarii pentru dezvoltare.

Muzica este un instrument puternic care reuseste sa mobilizeze oameni de toate varstele si din toate tarile in lupta impotriva saraciei.Acest concurs muzical reflecta vointa Comisiei de a implica tanara generatie si de a sensibiliza publicul cu privire la importanta indeplinirii obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Sper sa primim multe contributii din genuri muzicale diverse, de la rap la hip-hop sau hard rock”, a afirmat Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare.

Tinerii din statele membre ale UE cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani sunt invitati, prin intermediul site-urilor de socializare si al festivalurilor de muzica, sa trimita prin internet, pana la 30 septembrie, cate un cantec pe tema luptei impotriva saraciei. Participantii isi vor exprima, de asemenea, sprijinul pentru unul dintre cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului: eradicarea saraciei extreme si a foametei; asigurarea accesului tuturor la invatamant primar; promovarea egalitatii intre sexe; reducerea mortalitatii infantile, imbunatatirea sanatatii materne, combaterea HIV/SIDA, a malariei si a altor boli; asigurarea durabilitatii mediului si crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare. Se va putea vota online, pana la data de 31 octombrie 2010. Vor fi selectati doi castigatori, al caror nume va fi dezvaluit in luna noiembrie: un castigator va fi selectat in urma voturilor exprimate online, iar celalalt de catre un juriu format din profesionisti din domeniul muzical. Premiul va consta in inregistrarea intr-un studio profesional a cantecelor respective si in oferirea sansei de a interpreta cantecele in cadrul Zilelor europene ale dezvoltarii, eveniment care va avea loc in luna decembrie 2010 la Bruxelles.

Avand in vedere ca nu ne mai despart decat cinci ani de anul 2015, termenul fixat pentru indeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, secretarul general al ONU, dl Ban Ki-moon, a adresat o invitatie liderilor din toata lumea sa participe la un summit la New York in perioada 20-22 septembrie 2010 in vederea accelerarii realizarii de progrese in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.

Sursa: ec.europa.eu