StiriONG – Turism ecologic-Tinerii si initiativele fotografice

0

Asociatia de Turism Ecologic „Camena” deruleaza in perioada 1 iulie – 30 septembrie 2010 proiectul intitulat „T.I.F. – Tineri si Initiative Fotografice”, proiect ce isi propune dezvoltarea abilitatilor artistice si antreprenoriale in domeniul fotografic al tinerilor.

A.T.E.C isi propune prin statut sa sprijine implicarea tinerilor in dezvoltarea si promovarea propriei comunitati, implicare avand ca punct de pornire potentialul turistic natural al acesteia dar si abilitatile pe care tinerii si le pot forma prin implicarea in proiecte de tineret ce promoveaza educatia non-formala si voluntariatul.

Proiectul isi propune sa creasca implicarea activa a tinerilor la nivelul comunitatilor, sa faciliteze dezvoltarea lor personala, sa le asigure adaptarea si integrarea eficienta intr-o societate dinamica. Participarea activa a tinerilor in activitati la nivelul comunitatii va duce la transformarea lor din spectatori in actori ai propriei dezvoltari personale si sociale si implicit si ai dezvoltarii comunitatii. Deplina participare a tinerilor la viata civica si politica este o preocupare din ce in ce mai importanta, tinand cont de distanta care separa tinerii de institutii. Utilizarea imaginii devine astfel un „manifest” pentru tineri de a-si afirma cetatenia europeana si rolul activ pe care ei trebuie sa il aiba in societate.

Participantii provin din doua tari ale Uniunii Europene (Franta si Romania), tari ce sunt apropiate prin familia latina la care apartin, prin cultura si civilizatie.Tinerii vor avea ocazia sa experimenteze o cale originala de cunoastere reciproca – prin imagine. Imaginea are un rol foarte important in intelegerea intre oameni si in acest fel, desi bariera de limba nu constituie o problema in acest caz, intelegerea intre tineri va fi foarte facila. Tinerii vor avea ocazia sa isi faca portretul unul altuia, sa dea si sa primeasca feed-back pe marginea fotografiilor realizate si sa abordeze noi teme impreuna.

Promotorul partener: Envi2Tourisme, Guyancourt, Saint Quentin en Yvelines, Franta

Parteneri: Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin, Asociatia de Tineret „Gheorghe Ionescu –Sisesti”, Asociatia de Copii si Tineret „Alice Voinescu”, Directia pentru Tineret Judeteana Mehedinti, Muzeul Regiunii Portilor de Fier – sectia Muzeul de Arta, Sc Olly Media Production s.r.l.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Tineret in Actiune, Actiunea 1.2. – Initiative transnationale ale tinerilor.