StiriONG – Un colt de Maramures in Piata Sfatului, la targul slow food „roadele pamantului”

0
un-colt-de-maramures-in-piata-sfatului-2720t-3268035

Pata de culoare a acestei editii o vor da traditiile maramuresene. Dupa targul de produse traditionale din zona Maramuresului de saptamana trecuta de la Bucuresti, unde au facut senzatie, grupul folcloric “Junii Cosaului” din Calinesti imbraca din nou costumele populare si-si intra in rol la Brasov. Acestia vor intretine atmosfera pe durata celor doua zile de targ, prin interpretarea unor obiceiuri precum Semanatul si Nunta Maramureseana, cu dansuri specifice zonei si cu strigaturi. Pentru a nu iesi din specific, duminica, 30 mai, va fi o demonstratie de preparat placinte maramuresene. In plus, cinci din cei 35 de producatori prezenti la targul din aceasta luna, sunt din zona Maramuresului.

Oferta la targ este variata. Ca si in alte dati, in afara produselor traditionale romanesti, cumparatorii au ocazia sa isi completeze cosul de cumparaturi cu bunatati italienesti, frantuzesti si unguresti.

Sambata, 29 mai, la standul Slow Food sunt programate din ora in ora degustari ale tuturor sortimentelor de branzeturi existente la targ, cum ar fi: cas si urda de Rotbav, branza de burduf de Fundata,  branza Tilsit si Tekeroi de Valea Stamba, mozzarella de Meschendorf, telemea de Fagaras, branza Pecorino sardo si siciliano.  Curiosii vor putea sa incerce combinatii de branza cu fructe, legume, plante aromatice si vinuri.

Pentru duminica, reprezentantii Slow Food au pregatit degustari de mezeluri de Sercaia si o demonstratie de gatit.

Targul a ajuns in acest week-end la cea de-a XIV-a editie si poate fi vizitat in ambele zile intre orele 10.00-16.00. Este un eveniment organizat de catre Asociatia “Roadele Pamantului” – Conviviumul Slow Food Brasov, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.