StiriONG – Un decembrie de poveste si prezente VIP la Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

0

Voluntarii, copii, varstnicii si tinerii beneficiari ai proiectelor Fundatiei au fost in centrul a numeroase evenimente ce au marcat sarbatorile de iarna la Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Mosul a venit incarcat cu daruri atat pentru cei mici cat si pentru cei in varsta, si a fost primit cu muzica, dansuri si spectacole organizate de beneficiarii Fundatiei.

Decembrie de poveste

“Seri de Poveste”. Intre 12 si 21 decembrie, Libraria Carturesti s-a transformat intr-un taram de basm unde si-au dat intalnire printi si printese, vrajitoare si cai inaripati, Feti Frumosi si Ilene Cosanzene. Actori indragiti, vedete de televiziune si alti artisti care iubesc copiii au citit in fiecare seara povesti pentru cei mici. Virgil Iantu, Mara Panaitescu, Mircea Albulescu, Alessandra Stoicescu, Alexandrina Halic, Marina Procopie, Victor Catalin, Marian Ralea, Mihai Verbitchi, Carmen Palcu, Alina Darian, Andrei Zaharescu, Andreeea Berecleanu, Cornelia Pavlovici, Eduard Jighirgiu, Adriana Dragut, Ada Milea, Vera Linguraru, Ion Lucian, Sandu Mihai Gruia si Trupa Dell’Arte au raspuns cu mult entuziasm invitatiei facute de Fundatia Principesa Margareta si Carturesti de a se alatura acestui proiect de poveste, aflat in 2008 la a doua editie.

Decembrie de generozitate si gesturi caritabile

“Bine faci bine gasesti”. Fundatia Anchor Grup a organizat campania umanitara ”Bine faci, bine gasesti”, o campanie de strangere de fonduri pentru copiii defavorizati, desfasurata pentru  al doilea an consecutiv in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Pe tot parcursul lunii decembrie in centrele comerciale Bucuresti Mall si in Plaza Romania copiii au avut ocazia sa participe – in schimbul unei donatii modeste – la o serie de activitati si evenimente unde s-au intalnit cu insusi Mos Craciun: cei mici au vorbit cu Mosul intr-un glob urias de zapada si au atarnat in brad cu stelute cu propriile lor dorinte, au vizitat Casa lui Mos Craciun din Plaza Romania vorbind direct cu Mosul despre dorintele lor de Craciun, s-au bucurat de roata gigant si de trenuletul amplasate in parcarea Plaza Romania.

Fundatia Anchor Mall Group a donat Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei toate fondurile rezultate din donatii, dar si Casa lui Mos Craciun, care a fost amplasata la Centrul Comunitar Generatii al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Eveniment privat organizat de Thea Haimovitz in beneficiul Fundatiei

Doamna Thea O. Haimovitz si Clubul Petreasca au organizat pe 17 decembrie 2008 un eveniment privat de strangere de fonduri in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. La eveniment au fost prezenti oameni de afaceri si clienti ai Laboratoarelor Medicale Thea, conduse de doamna Thea Haimovitz. Copii de la Centrul Hercules si corul Alegretto au cantat colinde pentru invitati, acompaniati de Geanina Corondan si Maria Radu.
7000 de Euro au fost atrasi din donatiile personale ale invitatilor la eveniment. Dintre acestia, 4000 Euro au fost donati de firma Linde Ladenbau din Elvetia si vor fi utilizati pentru achizitionarea unei centrale termice pentru Centrul Intergenerational Hercules din Costesti, judetul Arges. 3000 de euro vor sprijini trei tinere beneficiare ale Centrului Comunitar Generatii din Bucuresti, tinere aflate intr-o situatie materiala si sociala dificila.  Decembrie cu petreceri, spectacole, muzica si dans

Voluntarii Fundatiei au serbat Ziua Internationala a Voluntariatului pe 5 decembrie cu o petrecere la unul din centrele Fundatiei. Tinerii au dansat, au mancat pizza si au primit cadouri din partea Fundatiei. Tot in decembrie, voluntarii s-au impartit in grupuri si au mers la colindat acasa la varstnicii sprijiniti de Fundatie prin proiectul “Aproape – Voluntari pentru Respect si Demnitate”.

Pe 8 decembrie la restaurantul “Pui de Urs” din Bucuresti circa 90 de varstnici, 25 de tineri beneficiari si voluntari ai proiectelor Centrul Comunitar Generatii si Aproape Voluntari pentru Respect si Demnitate au participat la petrecerea “Bucuria Craciunului”. Tinerii si varstnicii au petrecut impreuna cantand colinde si dansand tango, vals, sau chiar rap sau street-dance. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Lord Michelham of Hellingly Foundation

Pe 18 decembrie a fost randul copiilor sa se bucure de Craciun si sa primeasca daruri. Evenimentul “Un zambet de Craciun” a avut loc la Centrul Comunitar Generatii din Bucuresti si a avut oaspeti importanti: corul Allegretto care a cantat colinde, trupa dell’Arte care a prezentat un spectacol cu marionete, Fundatia Cliniclowns. Circa 35 de copii de la doua organizatii sprijinite de Fundatie – Asociatia Mia’s Children si Fundatia Copiii Nostri – au dansat, au cantat colinde si au spus poezii iar gazdele evenimentului  – Centrul Comunitar Generatii infiintat de FPMR a prezentat in premiera spectacolul de teatru “Magia Craciunului” in care actori au fost trei varstnici, patru tineri si doi copii beneficiari ai centrului.

Craciun in suflet de copil”: Mos Craciun a venit incarcat cu daruri si la 55 de copii de la Centrul Intergenerational Hercules din Costesti – Arges, un alt proiect al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. La Costesti batranul cel darnic a ajuns pe 22 decembrie si a asistat la spectacolul pregatit de copiii emotionati sa il vada pe Mosul in carne si oase.