StiriONG – Una dintre problemele capitalei : spatiul verde pe cap de locuitor

0

Legislatia UE prevede existenta unui spatiu verde de 26 de metri patrati pe cap de locuitor. In Romania, aceasta legislatie nu poate fi aplicata, si in consecinta trebuie modificata, deoarece in orase precum Bucurestiul nu exista loc pentru mai multe zone verzi, a declarat astazi seful Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.

Alaturi de Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, Silvian Ionescu a participat la plantarea a 30 de copaci in Parcul Moghioros, pentru a marca Luna Padurii.

In acest moment, in Sectorul 6 exista doar opt metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor. De asemenea, nici nu exista un cadastru la nivel de sector sau la nivel de capitala. Dupa Pasti, autoritatile anunta ca va fi gata registrul spatiilor verzi, care se afla in prezent la comisia tehnica.

Motivul invocat de primarul sectorului 6 si Silvian Ionescu pentru spatiul verde restrans din Bucuresti este modul in care a fost proiectat orasul, ce nu permite extinderea parcurilor si a celorlate zone verzi.

Luna Padurii este una dintre cele mai importante ocazii pentru sensibilizarea publicului si a factorilor decizionali cu privire la importanta padurilor in mentinerea echilibrului ecologic. In Romania, evenimentul a fost organizat prima data in anul 1902 de catre Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor si Instructiei Publice, sub denumirea „Sarbatoarea sadirii arborelui”.

Sursa: greenreport.ro