Primul proces in Rusia pentru un ONG – „agent strain”

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-8540153

ypc-4507325

indaco-8421587

nonformalii-6164605

Esti aici: Primul proces in Rusia pentru un ONG – „agent strain”

Data: 29-04-2013

Agentia de monitorizare a alegerilor din Rusia, Golos, este primul ONG care va fi judecat ca „agent strain”, conform noii legi impusa de Putin in noiembrie anul trecut.

Golos este acuzata ca nu s-a declarat ca „agent strain” dupa ce a primit 7.728 de euro de la Comitetul Helsinki, valoarea unui premiu Andrei Sakharov, acordat de agentia norvegiana. Golos a fost sponsorizata in trecut de agentia americana pentru dezvoltare USAID, care a fost expulzata din Rusia in septembrie anul trecut. In instanta, Golos a aratat ca a returnat toate fondurile straine de cand a intrat in vigoare noua lege si a negat orice implicare in activitati politice.

Golos este infiintata de 13 ani, iar la alegerile parlamentare din 2011 a expus fraudele comise, intocmind si o „harta a violarii regulilor electorale”.

Sursa www.enational.ro 

ResponsabilitateSociala.ro organizeaza a III-a editie a “European CSR Lessons” Au inceput inscrierile la primele cursuri de Manager in Responsabilitate Sociala! Apel pentru o Constitutie sanatoasa pentru mediu Senatorii au respins proiectul de modificare a Legii educatiei referitoare la patrimoniul facultatilor particulare Fundatia Joyo aniverseaza 10 ani de activitate Angajati ai Millennium Bank contribuie la construirea unei case Habitat Banca Mondiala asista Regiunea Vest in demersul de planificare regionala si dezvoltare durabila Sprijinirea filantropiei in Romania prin donatie individuala Formare in domeniul economiei sociale “Eu cum ajung la scoala?”

buzzcamp-2205859

fscbacau_banner-3330528