A doua editie a Programului Raiffeisen Comunitati

0

Raiffeisen Bank a lansat a doua editie a programului sau de granturi, prin care va finanta proiecte de implicare in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Suma totala alocata proiectelor este de 100.000 de euro, dubla fata de suma alocata anul trecut.

Competitia se desfasoara exclusiv online, pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro, iar inscrierea presupune doua etape:

    Depunerea unor scrisori de intentie, pana pe 23 iulie. Modelul acestora, precum si instructiunile de incarcare online pot fi gasite pe site-ul programului. Scrisorile vor fi selectate de angajati voluntari ai bancii, pe baza criteriilor din regulamentul de concurs.

    Detalierea proiectelor selectate in urma scrisorilor de intentie. In perioada 6 – 27 august, organizatiile ramase in concurs pot inscrie pe site proiectele complete pentru care cer finantare.

Proiectele inscrise in competitie vor fi apoi afisate pe site-ul www.raiffeisencomunitati.ro, iar publicul va putea sa le voteze intre 27 august si 14 septembrie. La fel ca anul trecut, castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi online obtinute.

Deoarece anul trecut, la prima editie a concursului, procesul de votare online a fost subiectul unor dezbateri sau contestari, organizatorii spun ca anul acesta vor lua mai multe masuri de siguranta si vor anula orice vot considerat fraudat. Conform regulamentului, este interzisa votarea de pe conturi create cu adrese de email temporare, votarea de pe mai multe conturi create de acelasi utilizator, votarea prin diferite software-uri sau orice alt tip de frauda.

Platforma online “Raiffeisen Comunitati” Domeniile eligibile pentru proiectele propuse sunt: educatia (financiara, antreprenoriala sau civica), serviciile sociale (care stimuleaza autonomia persoanelor asistate), sportul (de masa, ca stil de viata sanatos) si protectia mediului (ecologie urbana).Cheltuielile eligibile sunt cele de resurse umane (maximum 70%), resurse logistice (maximum 80%), costuri directe legate de proiect (maximum 80%). In schimb, nu sunt eligibile investitiile in sedii sau constructii sau costurile de chirie pentru sediul organizatiei.Bugetul solicitat pentru un proiect poate fi de maxim 5.000 de euro, iar organizatia aplicanta trebuie sa aiba o contributie de minim 20% din valoarea proiectului (contributie financiara, in resurse sau timpul angajatilor sai).Vor castiga cele mai votate proiecte, pana la epuizarea bugetului total de 100.000 de euro. Castigatorii vor fi anuntati marti, 17 septembrie 2012.    

Mai multe informatii despre regulementul de desfasurare a competitiei, criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie si calendarul concursului sunt disponibile pe site-ul www.raiffeisencomunitati.ro.