20 de femei sunt hotarate sa renoveze case si sa dezvolte aptitudini de leadership

0

O echipa de 20 de angajate Whirlpool din opt tari diferite vin in Bucuresti pentru a lucra pe santierul Habitat for Humanity Romania din Calea Floreasca, nr. 165. Echipa va lucra la renovarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor Romania – Sucursala Bucuresti si la dezvoltarea aptitudinilor de leadership. Reabilitatea caselor din cadrul SOS Satele Copiilor va imbunatati conditiile de locuire pentru toti beneficiarii centrului, dintre care 80 sunt copii.

Cele 12 case care fac parte din cadrul SOS Satele Copiilor Romania au fost construite la inceputul anilor ‘90 si nu au mai fost renovate de atunci. Proiectul se concentreaza atat pe imbunatatirea conditiilor de locuire pentru familiile sociale, dar si pe ajustarea costurilor energetice. Echipa Whirlpool va lucra pe santier o zi intreaga si va desfasura activitati specifice de renovare.

“De la inceputul parteneriatului, in 2004, si pana la sfarsitul anului 2013, mai mult de 1.000 de angajati Whirlpool din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) au construit case cu Habitat for Humanity. In fiecare an, din ce in ce mai multi angajati afla de la colegii lor despre experienta motivationala si distractiva ca voluntar pe santier si vor sa participe. Anul acesta, voluntari Whirlpool vor merge sa construiasca in Romania, Ungaria, Bulgaria si Polonia. Ei vor construi case alaturi de viitorii beneficiari – pentru a sarbatori, sprijini si da inapoi comunitatii in care lucreaza” – Esther Berrozpe Galindo, presedinte, Whirlpool EMEA.

“Compania Whirlpool este un partener important care a sprijinit constant viziunea Habitat for Humanity, o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Multumim companiei si angajatilor care au ales sa vina in Romania pentru al treilea an consecutiv. Munca lor va ajuta peste 80 de copii din case familiale sa aiba un loc mai bun in care sa se bucure de copilarie” – Mario DeMezzo, director national, Habitat for Humanity Romania.

Whirlpool este printre cei mai dedicati parteneri ai Habitat for Humanity International. In fiecare an, compania trimite echipe de voluntari in intreaga lume si ajuta familiile Habitat for Humanity sa aiba un loc decent in care sa traiasca.

Despre Whirlpool

In cei peste 11 ani de parteneriat cu Habitat for Humanity, compania Whirlpool a donat peste 130,000 de aragaze si frigidere certificate Energy Star pentru noile case construite in America de Nord, ajutand astfel 65,000 de familii. Whirlpool a sponsorizat constructia a peste 100 de case din intreaga lume si a ajutat mai mult de 16,200 de familii doar din Europa. In plus, compania a donat mai mult de 25,000 de produse catre Habitat ReStores, prin care s-au strans 3,5 milioane de dolari in doi ani. Sponsor mandru al Carter Work Project incepand cu 2003, valoarea dedicarii Whirlpool in cauza Habitat a ajuns la aproape 72 de milioane de dolari.

Cu un parteneriat activ in 22 de tari, Whirlpool a implicat peste 7,000 de angajati in activitati de voluntariat si intentioneaza sa sprijine in continuare misiunea Habitat for Humanity in intreaga lume prin donatii in produse, contributii financiare si voluntari.