30 de ani de sustinere a educatiei antreprenoriale in Europa

0

JA Europa și Citi Foundation sărbătoresc 30 de ani de cooperare în scopul promovării spiritului antreprenorial în Europa, la nivel de învățământ liceal și postliceal. Acest demers este realizat prin intermediul unui program de succes derulat de JA Europa – JA Fii Antreprenor. Programul are la bază angajamentul global al Citi Foundation de a dezvolta antreprenoriatul în rândul tinerilor prin intermediul inițiativei Pathways to Progress. Acest program strategic dezvoltă în rândul elevilor abilități esențiale pentru o tranziție de succes de la viața școlară la ceaprofesională, în concordanță cu mediul economic actual.

Noua agendă pentru competențe în Europa recunoaște importanța parteneriatelor precum cel dintre JA Europa și Citi Foundation și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra societății. Cooperarea s-a îmbunătățit de la an la an, așa încât  în 2016, programul JA Fii Antreprenor a sprijinit 300.000 de studenți în toată Europa, înregistrând o creștere cu 14% față de anul precedent.

În 2017, Citi Foundation va extinde aria de aplicare a activităților sale și va continua să implice angajații Citi în activități de voluntariat. În acest an, un număr de peste 200 de voluntari vor investi o parte din timpul lor liber în activități educaționale pentru tineri derulate împreună cu  JA Europa. Citi va fi, de asemenea, sponsorul principal al competiției europene a JA „Compania Anului 2017” și al „Summit-ului de Educație Antreprenorială”, care va avea loc în perioada 11-12 iulie, la Bruxelles.

„Timp de peste 30 de ani, parteneriatul nostru cu JA Europa a sprijinit sute de mii de tineri să înțeleagă de ce au nevoie pentru a întemeia și a face să funcționeze o afacere proprie. Prin inițiativa Citi Foundation ”Pathways to Progress”, dorim să ne concentrăm eforturile pentru a-i învăța pe tineri cum să aibă succes în economia de astăzi. Ne dorim continuarea parteneriatului cu JA Europa, scopul nostru comun fiind acela de a sprijini tinerii din Europa să-și contureze un viitor economic prosper.“, declară Rachael Barber, Head of Community Development pentru regiunea EMEA la Citi/

„Șomajul în rândul tinerilor reprezintă o preocupare majoră în Europa. Prin urmare, este important să-i învățăm pe aceștia să-și dezvolte o gândire antreprenorială, pentru a putea preîntâmpina această problemă. Prin faptul că au determinat mediul de business și pe cel educațional să acționeze în comun pentru a sprijini programele propuse, JA Europa și Citi Foundation au contribuit activ la combaterea șomajului în rândul tinerilor și la micșorarea decalajului de competențe din Europa, oferindu-le tinerilor abilitățile de care aceștia au nevoie pentru a accesa piața muncii.“, a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europa.