410 familii din Cudalbi afectate de inundatii primesc asistenta tehnica specializata in constructii de la Habitat for Humanity Romania

0

In perioada octombrie – noiembrie, Habitat for Humanity Romania a acordat asistenta tehnica specializata in constructii pentru familiile afectate de inundatiile din comuna Cudalbi, judetul Galati.

Pana in acest moment, din cele 410 locuinte propuse pentru a intra in proiect, colegii nostri de la Habitat for Humanity Comanesti au evaluat 370 de locuinte, au facut 155 de antemasuratori (au masurat suprafetele distruse pentru a putea face devizele cu necesarul de materiale si lucrari pentru fiecare familie in parte), au facut 85 de devize si o distributie de materiale.

In urma campaniei de informare si a apelului catre companii de a ajuta familiile din Cudalbi, compania Casa Lebada din Iasi s-a alaturat echipei Habitat si a facut donatii de materiale in valoare de peste 13.150 de RON.

Trebuie sa punem umarul chiar daca nici noi nu stam pe roze. Si la noi situatia e grea, dar acolo e DISPERARE. O sa renuntam la o prima de Craciun, o sa mai taiem de pe unde putem. Aceasta a fost vointa unanima a colectivului de la Casa Lebada.”, declara Doamna Lucretia Carrier, General Manager Casa Lebada.

Dorim sa multumim colegilor si voluntarilor nostri implicati in acest proiect, dar si companiei Casa Lebada, care a venit cu o donatie semnificativa de vopsea, amorsa, chit, grund si diluant, materiale extrem de importante pentru aceste familii atat de afectate de inundatiile din luna septembrie. In continuare avem nevoie de ajutor pentru a asista aceste familii, prin urmare facem din nou apel catre toti cei care doresc sa contribuie, redand speranta acestor familii”, spune Gabi Pascal, Program Manager Raspuns la Dezastre, Habitat for Humanity Romania.

Prin programul de Raspuns la Dezastre, Habitat for Humanity Romania a asistat din 2005 pana in prezent 2.247 de familii din judetele Arges, Bacau, Botosani, Braila, Dolj, Galati, Gorj, Neamt, Prahova si Vrancea, iar in prezent deruleaza programul “Protejeaza-ti caminul, pregateste-ti comunitatea!” – un proiect de gestiune participativa a riscurilor de dezastre in comunitati vulnerabile, care se va derula timp de 6 luni si va avea 2.500 de  beneficiari, program realizat in parteneriat cu Petrom.