Angajatii ING Bank primesc granturi pentru ONG-urile pe care le sustin

0

Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Touched Romania, Fundatia Baylor Marea Neagra si Fundatia Copii in Dificultate primesc finantari in valoare totala de 20.000 EUR pentru derularea proiectelor lor.

Pentru a incuraja si sustine implicarea angajatilor sai in comunitate, ING Bank Romania a organizat o licitatie interna pentru proiecte derulate de organizatii neguvernamentale. Angajatii interesati au inscris in competitia “Adopta un proiect” initiative sau cauze in care cred si pe care vor sa le sustina, apoi colegii le-au votat pe cele mai relevante. Proiectele cu cele mai multe voturi au primit finantare de maxim 5.000 EUR fiecare.

Unul dintre proiectele cu cele mai multe voturi a fost cel sustinut de Eugen Vasiliu (IT Implementation Officer) si coordonat de Organizatia Umanitara Concordia. Proiectul „Cei 7 ani (de) acasa” isi propune sa asigure o viata decenta si acces la educatie pentru 48 de copii cu varste intre 3 – 10 ani, aflati in centrul de plasament al organizatiei. Eugen voluntariaza de la 14 ani si viziteza saptamanal copiii de la Concordia.

“Am si studii de asistenta sociala si m-a preocupat mereu gasirea unor solutii care sa duca la imbunatatirea vietii celor in nevoie. Iar atunci cand cei in nevoie sunt niste copii nevinovati, raniti, abuzati si abandonati, gasesc toata motivatia necesara pentru a-i proteja si ajuta”, spune Eugen.

Un alt proiect castigator este cel al Asociatiei Touched Romania, inscris la licitatie de Mihaela Badea (Retail Settlements Officer). Finantarea din partea bancii va fi folosita pentru achizitionarea unor consumabile pentru tratamentul cu citostatice a 1.200 de copii bolnavi de cancer, aflati in evidenta spitalului Budimex.

“Ca voluntar, ii cunosc foarte bine pe copiii internati acolo. Merg in fiecare joi la spital si incerc, prin diferite jocuri sau activitati recreeative, sa ii fac sa uite ca sunt in spital”, spune Mihaela.

Beneficiarii directi ai proiectelor sustinute de angajatii ING Bank sunt: 48 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 – 10 ani din centrul de plasament Concordia; 1.200 de copii bolnavi de cancer aflati in evidenta spitalului Budimex; 52 de copii cu mame seropozitive din Constanta; 40 de copii care prezinta risc crescut de abandon scolar.

Angajatii ING Bank se implica anual in activitati de sustinere a cauzelor in care cred. Astfel, in 2012, in cadrul campaniei „Camara de iarna”, 50 dintre angajatii companiei au pregatit provizii pentru 300 de familii sarace din judetul Brasov. In cadrul campaniei „Adopta un copac”, 49 de angajati au plantat 600 de copaci, iar la „Let’s do it, Romania!”, 65 de angajati au adunat 275 de saci de deseuri menajere.