Ateliere Fara Frontiere a colectat 100 de tone de deseuri electrice si electronice in 2012

0

In 2012, peste 100 de tone de deseuri electrice si electronice au fost colectate, de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere, de la companii responsabile fata de mediul inconjurator. Au fost create, astfel, 27 de locuri de munca pentru persoane aflate in mare dificultate.

Patrick Ouriaghli, directorul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere: “Prin donarea catre Ateliere Fara Frontiere a echipamentelor informatice iesite din uz, aceste companii au facut mai mult decat sa se conformeze, fara nici un cost, legislatiei in vigoare privind reciclarea DEEE-urilor. Acestea au facut posibil procesul de integrare socio-profesionala a persoanelor in dificultate intrucat echipamentele colectate au ajuns in atelierul de insertie. Mai departe, odata reconditionate, acestea sunt donate prin proiecte de solidaritate digitala catre organizatii educationale si sociale”.

Datorita activitatii de colectare DEEE, AFF a putut sa ofere, in 2012, locuri de munca pentru 27 de persoane in aflate mare dificultate, acestea fiind implicate in activitati de transport, logistica, dezmembrare, ambalare si pregatire a materialului colectat.

Peste 150 companii, organizatii si institutii de stat au fost implicate in actiuni de colectare in 2012, alegand astfel sa isi reduca amprenta de carbon, dar si sa se alinieze normelor europene in domeniu, ce impun colectarea selectiva a deseurilor electrice si electronice. Printre acestea se numara companii precum Coca-Cola, GSK, Credit Agricole Romania, JTI, Unicredit Business Solution si Axa Asigurari.

“Activitatea noastra nu se incheie in momentul colectarii, ci continua prin reconditionarea calculatoarelor ce respecta standarde minime de calitate si donarea acestora catre ONG-uri, scoli si liceee, ce desfasoara proiecte educationale. Doar in 2012 am donat aproape 1.500 de calculatoare catre 236 de proiecte” a adaugat Patrick Ouriaghli.

In 2013, Ateliere Fara Frontiere continua campania permanenta de colectare DEEE in Bucuresti si localitatile limitrofe si pune la dispozitia celor interesati platforma online www.solidaritateadigitala.ro, prin care se pot realiza programari de colectare.

Activitatile asociatiei sunt sustinute si de partenerii strategici Apa Nova Bucuresti – Veolia, BRD – Groupe Société Générale si Carrefour Romania.