Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards si-a desemnat castigatorii

0

Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards 2013 si-a desemnat castigatorii in cadrul unei Gale de premiere dedicata exclusiv companiilor.

Au fost acordate 43 de premii si mentiuni speciale, unui numar de 31 de companii care au derulat proiecte de Responsabilitate Sociala in anul 2012. Pe lista castigatorilor s-au aflat atat companii mari, cu peste 500 de angajati, cat si companii cu sub 500 de angajati.

In cadrul Galei au fost acordate si trei premii speciale, premii ce ai caror castigatori au fost desemnati de catre echipa CSRmedia.ro.

La categoria Leader CSR a fost desemnata Mona Nicolici, Community Relations Manager la OMV Petrom, pentru aportul semnificativ in dezvoltarea domeniului Responsabilitatii Sociale Corporative in Romania.

La categoria Star CSR a fost premiat Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, pentru disponibilitatea sa de a se alatura cauzelor sociale si de a sustine diverse activitati pentru a schimba in bine destinele celor mai putin favorizati de soarta.

La categoria Blogger pro-CSR au fost desemnati castigatori Cristina Bazavan si Cabral Ibacka.

Lista Castigatorilor poate fi gasita AICI.

Organizarea acestei competitii a venit in momentul in care domeniul Responsabilitatii Sociale a cerut o competitie exclusiva. Ne-am gandit ca un astfel de eveniment poate sa dea un impuls domeniului de CSR din Romania, prin evidentierea proiectelor si campaniilor care au reusit sa schimbe lucruri in comunitati. Multumim celor care au inscris proiecte in aceasta prima editie a competitiei Romanian CSR Awards si partenerilor GSK, Cosmote si E.On Romania care au avut incredere in noi si ne-au sprijinit in organizarea acestei galei”, a declarat Lacramioara Botezatu, Project Manager al Romanian CSR Awards.

Prima editie a Romanian CSR Awards a aliniat la start nu mai putin de 84 de proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa, implementate pe parcursul anului trecut.

Valoarea finantarii acordata pentru derularea acestora a depasit 4 milioane de euro. Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate de catre opt membri ai Juriului  in intervalul 15 februarie – 15 martie.

Pentru stabiliea castigatorilor, membrii juriului au tinut cont de impactul si relevanta proiectelor pentru comunitati. Au luat in calcul, de asemenea, numarul de beneficiari, de angajati si voluntari implicati in proiect, dar si eficienta bugetului investit. Nu in ultimul rand, au fost apreciate rezultate proiectului. Fiecare membru al juriului a evaluat toate cele 84 de proiecte inscrise in competitie. Pentru fiecare proiect validat spre jurizare evaluatorii au acordat maximum 100 de puncte, scorul final fiind dat de raportul dintre totalul de puncte adunat de fiecare proiect in parte si numarul de evaluatori.

follow_stiriong-5867755