Copiii de la SOS Satele Copiilor Romania vor incepe dimineata cu un mic dejun ce contine fier, vitamine si alte minerale

0

Diminetile copiilor de la SOS Satele Copiilor Romania vor incepe de acum inainte cu un mic dejun care contine fier, vitamine si alte minerale, totul in cadrul campaniei Nestlé ”Impreuna crestem copii puternici”. Nestlé a decis sa sprijine activitatea organizatiei, oferind timp de un an produse Nestlé si, in completarea acestora, sprijin financiar pentru achizitionarea de alimente pentru copiii din programul SOS Satul Copiilor Bucuresti.

”Deficienta de fier la copii este o problema nutritionala grava in Romania, insa prea putin constientizata. Tocmai din acest motiv, eforturile Nestlé Romania, prin implemetarea campaniei „Impreuna crestem copii puternici”, au scopul de a informa si de a trage un semnal de alarma in legatura cu riscurile la care sunt expusi copiii care sufera din cauza lipsei de fier. Mai mult de atat, am inceput acest program printr-o schimbare de reteta pentru unele din produsele noastre, dedicate copiilor, carora le-am adaugat fier. Acum vrem sa facem un nou pas inainte, venind de aceasta data in ajutorul unor copii ai caror parinti biologici nu sunt aproape de ei pentru a-i ajuta sa creasca sanatosi si puternici”, a declarat Hérve de Froment, Country Manager Nestlé Romania.

Copilaria este o perioada extrem de complexa, care necesita grija, atentie si dedicare. Mai mult de atat, alimentatia joaca un rol foarte important in viata copiilor, aceasta fiind in stransa legatura cu capacitatea lor de invatare, dezvoltare si mai ales cu sanatatea lor. Tocmai din acest motiv, Nestlé a decis sa sprijine eforturile organizatiei SOS Satele Copiilor Romania, care ocroteste si sprijina astazi, la peste 20 de ani de la infiintare in Romania, peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.

„Asigurarea unui mic dejun sanatos si a unei alimentatii echilibrate pentru copii este una dintre preocuparile principale si permanente ale SOS Satele Copiilor Romania. Suntem bucurosi sa avem alaturi de noi un partener ca Nestlé Romania care a inteles importanta sustinerii pe termen lung a copiilor aflati in ingrijirea noastra. Doar impreuna le putem oferi copiilor o familie iubitoare si sansa la o copilarie normala, conditii de baza pentru o dezvoltare armonioasa”, a declarat Mirela Carmen Lavric – Director General SOS Satele Copiilor Romania.