DB Schenker a sprijinit timp de 6 luni servicii de recuperare prin terapie ocupationala pentru copiii cu dizabilitati

0

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany anunta incheierea proiectului ,,Servicii de recuperare prin terapie ocupationala pentru copiii cu dizabilitati’’, din cadrul strategiei de CSR a companiei DB Schenker.

Scopul acestui proiect a fost acela de a oferi servicii de reabilitare psiho-sociala unui numar de 15 copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii, aflati sub monitorizarea Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, prin intermediul terapiei ocupationale. Avantajele acestui tip de terapie sunt acelea ca mareste potentialul de recuperare al copiilor, contribuie la imbunatatirea calitatii vietii acestora si dezvoltarea abilitatilor de motricitate si de auto-ingrijire. Totodata, programul de terapie ocupationala  contribuie, prin stimularea creativitatii si abilitatilor copiilor beneficiari, la cresterea valorii celorlalte servicii de asistenta psiho-sociala derulate de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany: kinetoterapie, logopedie, asistenta sociala.

Pe parcursul celor sase luni ale proiectului, principalele activitati au vizat programul de terapie ocupationala, structurat in 12 sedinte a cate doua ore fiecare, si organizarea a doua evenimente speciale pentru copii de Ziua Internationala a Persoanelor cu Nevoi Speciale si de Ziua Copilului. Tematica celor 12 sedinte a fost foarte diversificata, de la realizarea de decoratiuni florale, confectionare de martisoare, confectionare de felicitari, vopsitul oualor, decoratiuni pascale, plantarea florilor de gradina, cumparaturi la piata, si pana la ambalare de cadouri, maniere la servirea mesei, onomastici, gatirea fursecurilor si pregatirea pentru vacanta de vara.

“Pentru noi este foarte important sa oferim copiilor servicii integrate, astfel incat sa maximizam sansele de recuperare pentru fiecare dintre ei. Terapia ocupationala are un rol foarte important si din prisma oportunitatii pe care o ofera copiilor de a interactiona cu ceilalti copii si cu voluntarii, dar si de a experimenta activitati noi, creative. Multumim partenerilor nostri DB Schenker pentru incredere, pentru ca au inteles importanta proiectului nostru pentru copii si au decis sa ni se alature.” a declarat dna Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.