DB Schenker Romania sustine dezvoltarea proiectului Recicleta

0

Recicleta, primul proiect de colectare a deseurilor de hartie fara a produce emisii de carbon, desfasurat de ViitorPlus-asociatia pentru dezvoltare durabila, este sustinut de DB Schenker Romania pentru a-si dezvolta parcul de cargo-triciclete. Astfel, Recicleta va putea colecta mai multa hartie pentru reciclare si va creste numarul de locuri de munca oferite unor persoane cu probleme sociale.

Sustinerea proiectului Recicleta de catre DB Schenker Romania vine ca urmare a deciziei companiei de a sustine proiectele de dezvoltare durabila si de a promova valorile companiei, printre care se afla si asumarea raspunderii fata de mediu si problemele sociale care ne inconjoara. Cargo-tricicletele din cadrul proiectului vor ajuta la cresterea cantitatii de hartie colectata in vederea reciclarii si vor contribui la reducerea amprentei de carbon.

Recicleta, proiect lansat in septembrie 2009 de asociatia ViitorPlus, este dedicat colectarii deseurilor de hartie de la firme din zona de nord a capitalei, folosind pentru transport cargo-triciclete conduse de persoane cu probleme sociale. Cargo-tricicleta este un mijloc de transport nepoluant a  carei utilizare, prin comparatie cu folosirea unui autoturism, a evitat poluarea aerului din Bucuresti cu 6,4 tone de CO2, in cei peste 3 ani de activitate. Recicleta a colectat 200 tone de hartie pentru reciclare, ceea ce reprezinta 3.000  de arbori salvati de la taiere, iar 5 persoane cu probleme sociale au fost angajate de-a lungul timpului.