DB Schenker sustine 40 de elevi din familii defavorizate din Bucuresti sa se integreze social si scolar prin sport si sa intalneasca modele profesionale

0

DB Schenker sustine prin proiectul Fundatia Real Madrid Scoala Sociala de Fotbal Bucuresti 40 de elevi cu risc de abandon scolar din sectorul 3 sa se integreze scolar si social prin practicarea sportului.

Doua grupe de cate 20 de elevi cu risc de abandon scolar, cu varste intre 7-15 ani, participa saptamanal la doua antrenamente de fotbal in vederea integrarii sociale si scolare. Supervizarea antrenamentelor este realizata de catre o echipa formata din doi antrenori, conform metodologiei Fundatiei Real Madrid.

Intalnirea cu modelele profesionale: in vizita la sediul central si la depozitul DB Schenker

Una dintre activitatile principale ale proiectului se desfasoara sub titlul ”Cand voi fi mare vreau sa lucrez la DB Schenker” prin care 13 elevi din proiectul Fundatia Real Madrid Scoala Sociala de Fotbal Bucuresti, cu varste intre 7-11, ani au vizitat sediul central si depozitul de ciocolata al partenerilor DB Schenker in vederea intalnirii cu modele profesionale.

Dupa o scurta oprire la sediul central unde cei mici au vizitat cladirea istorica, a urmat circuitul de la depozitul de ciocolata din Chiajna detinut de DB Schenker. Toata ciocolata care urma sa ajunga pe rafturile magazinelor era paletizata de oameni cu ajutorul utilajelor. Elevii au vazut cum se conduce un motostivuitor, cum fiecare cutie este asezata pe raft la locul ei, ridicata de la inaltimi chiar si de peste trei metri, ambalata si incarcata in camioane, totul conform solicitarilor clientului.

Elevii din proiectul Fundatia Real Madrid Scoala Sociala de Fotbal Bucuresti si voluntarii DB Schenker la depozitul din Chiajna

Toate vizitele au avut scopul de a sublinia importanta scolii in vederea dezvoltarii abilitatilor si deprinderii de cunostinte in diferite domenii, au fost identificate diferite locuri de munca pe care elevii le-ar putea ocupa in viitor, precum şi atributiile si responsabilitatile fiecarei pozitii.

Implicarea voluntarilor DB Schenker in activitatile sportive cu elevii

Proiectul prevede si implicarea angajatilor DB Schenker ca voluntari in diferite activitati sportive cu elevii, pentur angajati devenind deja o traditie aceste actiuni in care s-au implicat cu aceeasi dedicatie si interes si in anul 2013.

La fiecare doua luni sunt organizate meciuri amicale intre angajatii DB Schenker si cele doua grupe de elevi inscrisi in proiect sub titlul ”Fotbal ca intre egali”.  La meciul din luna aprilie au participat 10 angajati care au demonstrat elevilor ca sportul nu tine cont de niciun criteriu, nici social, nici fizic, pe teren sunt cu totii egali. La finalul meciului, elevii au fost premiati, au primit cadouri din partea companiei DB Schenker si multe incurajari.

Meci amical intre elevii de la Fundatia Real Madrid Scoala Sociala De Fotbal si angajatii DB Schenker

O alta activitate care se desfasoara cu ajutorul voluntarilor DB Schenker este participarea la un meci de fotbal din Liga I. In luna mai din acest an, elevii au fost insotiti la meciul Steaua-Otelul Galati de pe Arena Nationala, acestia participand la un eveniment important pentru fotbalul romanesc- castigarea titlului, ocazie prin care si-au putut sustine pe teren si echipa favorita. 

Participarea la meciul Steaua-Otelul Galati pe Arena Nationala Bucuresti

Pentru proiectul in curs este prevazuta o noua activitate -„Micii suporteri” prin care elevii sunt invitati ca suporteri la unul sau doua dintre meciurile pe care echipa de fotbal DB Schenker le are in cadrul campionatelor de fotbal intre companii.

Proiectul Fundaţia Realmadrid Scoala Sociala Sportiva de Fotbal Bucuresti a beneficiat si in anul 2013 de sustinerea companiei DB Schenker, care a facilitat implicarea mai multor angajati in activitatile cu elevii din cadrul proiectului.

Obiectivul proiectului: imbunataţirea rezultatelor scolare, a starii fizice si mentale si dezvoltarea aptitudinilor individuale si sociale

Impactul direct al proiectului se reflecta in rezultatele legate de parcursul educativ al celor 40 de elevi cu risc de abandon şcolar prin imbunataţirea frecvenţei şcolare, a comportamentului şi a atitudinii faţa de şcoala,  a starii fizice si mentale, dar si dezvoltarii aptitudinilor individuale si sociale.

Scoala Sociala de Fotbal este o initiativa a Fundatiei Real Madrid implementata in Romania in parteneriat cu Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) avand ca parteneri locali Primaria Sectorului 3 Bucuresti – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, DB Schenker (Ianuarie 2013  – Iunie 2014) si Fundatia Vodafone Romania (septembrie 2012 – iunie 2015).