Echipele de voluntari Provident inoata pentru cei 18 copii din centrul social Casa Noastra si pentru cele 6 persoane cu dizabilitati mintale din Casa Mihail

0

Provident Financial Romania face valuri la Swimathon. Doua echipe formate din cinci, respectiv trei inotatori s-au mobilizat sa dea startul campaniei de strangere de fonduri, pe platforma Swimathon. Pe 6 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, voluntarii din randul angajatilor Provident Financial Romania vor inota pentru centrul social Casa Noastra si pentru proiectul pilot de incluziune sociala Casa Mihail.

Casa Noastra este un centru social unde sunt primiti temporar 18 copii din familii defavorizate. Acesti copiii duc lipsa unui loc de joaca si a unei masini de spalat industriale care sa le asigure conditii de viata mai bune. Provident sustine Casa Noastra inca din 2009 si sprijina acest vis, care poate fi indeplinit cu un buget de 4.500 de lei. Astfel, o echipa formata din cinci inotatori – Cornel Burca, Bogdan Vladuca, Silviu Ciutescu, Eugen Ripeanu si Eduard Husariu, voluntari din randul angajatilor Provident – va inota la Swimathon pentru a strange aceste fonduri. Echipa Provident si-a propus sa parcurga cel putin 40 de lungimi de bazin pentru centrul social Casa Noastra. Oricine poatesustine aceasta cauza prin donatii pe site-ul www.swimathonbucuresti.ro in cuantum fix sau in raport cu numarul de lungimi de bazin parcurse.

Casa Mihail, cel de-al doilea proiect sustinut de Provident, este un centru pilot care isi propune sa reintegreze in societate sase persoane cu dizabilitati mintale printr-un program amplu si multidimensional de incluziune sociala in domeniile protectiei sociale, ocuparii fortei de munca, locuirii, educatiei, sanatatii, mobilitatii sau securitatii. Pentru finalizarea constructiei Casei Mihail, un camin complet accesibilizat si adaptat unui trai independent, mai este nevoie de 20.000 de euro.O echipa formata din Cristi Nita, Catalin Nicolaescu si Iulian Aghei, angajati Provident si prieteni ai acestora, –va inota, pe 6 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, sperand sa stranga cel putin 1.250 de euro pentru aceasta cauza.

„Deoarece in viata de zi cu zi nu mai avem timp sa ne gandim sau sa facem o fapta buna pentru semenii nostri care, din diferite motive, sunt defavorizati fata de noi, am profitat de organizarea acestui Swimathon pentru a participa cu o fapta buna si a contribui la strangerea de fonduri in scopul imbunatatirii calitatii vietii acestor persoane. Nu este foarte mult, dar daca ne-am mobiliza mai multi cu siguranta am face multi oameni fericiti”, a spus Cristian Nita, voluntar Providentcare va inota pentru Casa Mihail.

In martie 2012, in Romania existau 17.194 de persoane in institutiile publice rezidentiale de asistenta sociala pentru persoanele adulte cu handicap, conform datelor Institutului National de Statistica, iar mai mult de jumatate dintre aceste persoane nu reusesc sa se integreze in societate si raman in institutii pana la sfarsitul vietii.