Editia a 5-a Maratonului cu scop caritabil – DHL Stafeta Carpatilor

0

DHL Express Romania, cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Brasov, va organiza pe 21 iunie, la Poiana Brasov, cea de-a cincea editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor. Evenimentul este dedicat alergatorilor profesionisti, companiilor din Romania si publicului larg, scopul maratonului fiind, ca in fiecare an, strangerea de fonduri ce vor fi donate unei organizatii caritabile. Anul acesta DHL va sustine proiectul “Educatie si Informare impotriva consumului de droguri”, al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

“Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este deja un clasic al competitiilor din Romania, un eveniment cu traditie, iar multi alergatori cu experienta au avut prima alergare oficiala in cadrul acestui maraton. De asemena, Maratonul DHL a fost primul eveniment de acest gen organizat in Romania. Sunt foarte incantat sa anunt reluarea oficiala a  evenimentului si sper ca inscrierile sa fie pe masura entuziasmului meu si al alergatorilor din Romania” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express Romania.

“Am avut privilegiul sa fiu alaturi de organizatorii Maratonului DHL  inca de la prima sa editie si nu pot decat sa ma bucur nespus ca putem continua impreuna acest proiect caritabil care, prin intermediul Organizatiei Salvati Copiii, vine in sprijinul promovarii sportului in randul tinerilor, educandu-i pentru o viata sanatoasa” a declarat Violeta Beclea-Szekely, fosta campioana olimpica la atletism.

“Colaborarea dintre DHL si Salvati Copiii este una de bun augur, pe care o salut. Fondurile stranse din participarea la maraton vor fi investite in programul dedicat sanatatii tinerilor si informarii lor impotriva consumului de droguri. In acest an, Salvati Copiii isi propune sa informeze peste 8000 de elevi si studenti din 120 de scoli din Bucuresti si alte 12 judete, printre care si Brasov, despre efectele dezastruoase ale drogurilor asupra tinerilor” a declarat Andi Moisescu, Preşedinte Salvati Copiii.

“Tinerii romani sunt ambitioşi, motivati, isteti, dedicati. Pe de alta parte, aceiasi tineri sunt mereu expusi tentatiilor, influentelor, in cautarea propriului drum. Avem o responsabilitate fata de ei – aceea de a le calauzi parcursul, de a le usura alegerile, de a impartasi din experienta noastra. Tinerii sunt garantia viitorului nostru, iar acest viitor trebuie sa fie unul sanatos si armonios. Ca fost sportiv de performanta, inteleg si incerc sa promovez valorile si beneficiile sportului in genere, si ale rugbyului in mod special. De aceea, Federatia Romana de Rugby sprijina cu mandrie evenimentul Maratonul DHL Stafeta Carpatilor” a declarat Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby.

“Mi-am propus ca o echipa de tineri sa alerge in numele Fundatiei Pretuieste Viata la maratonul DHL Stafeta Carpatilor, pentru a sustine demersul unei alte organizatii umanitare careia ii respect eforturile, Salvati Copiii. Am ales sa sustin acest maraton si pentru ca stiu ca fondurile vor sprijini un proiect atat de necesar pentru tinerii nostri si familiile lor, care nu stiu de cele mai multe ori cum sa reactioneze in fata unei probleme – tentatie a vremurilor noastre: consumul de droguri” a declarat Andreea Marin.

Editia din acest an a maratonului se va desfasura pe traseul traditional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, formele alternative de participare fiind echipe – stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Participantii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km. Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 18 ani pentru cei care concureaza individual. Pentru alergatorii sub 18 ani participarea este gratuita.

Pentru inscrierea in competitie, toti cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul www.maratondhl.ro  pana la data de 6 iunie pentru completarea formularului de inscriere.

Taxa de participare este de 115 lei  /membru de echipa – pentru companii si 90 lei /participant – pentru persoane fizice.

In editiile anterioare, Maratonul DHL a strans, an de an, fonduri care au fost utilizate pentru proiecte caritabile, de la achizitionarea primului aparat de tiparit Braille, destinat persoanelor cu deficiente senzoriale, pana la imbunatatirea conditiilor de spitalizare in saloanele pentru copii din cadrul Institutului de Oncologie Bucuresti sau oferirea unui tratament profesionist intr-un centru de salina din Bucuresti pentru copiii care sufera de astm.