Fundatia eMAG sustine participarea lotului olimpic al Romaniei la Asian Physics Olympiad din Singapore

0

Fundatia eMAG sustine participarea lotului olimpic al Romaniei la fizica in competitia Asian Physics Olympiad (AphO) organizata in perioada 11-18 mai 2014 in Singapore. Olimpicii romani participa in premiera la editia din acest an a Olimpiadei dedicate cu precadere tarilor asiatice. Romania devine, astfel, singura tara din Europa reprezentata la AphO ca urmare a invitatiei exclusive primite din partea organizatorilor.

Fundatia eMAG s-a oferit sa acopere o parte din cheltuielile necesare transportului lotului Romaniei la Singapore.

„Credem in potentialul acestor tineri si dorim sa le oferim sansa sa exceleze in ceea ce fac, intrucat consideram ca ei sunt, de fapt, sansa noastra de a construi o tara mai buna. Rezultatele lor sunt incredibile, iar cei din jur nu ar trebui sa ramana indiferenti in fata performantelor lor. Prin invitatia exclusiva din partea AphO, olimpicii nostri se bucura deja de recunoastere internationala la cel mai inalt nivel”, declara Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Asian Physics Olympiad  este una din cele mai importante competitii de fizica pentru elevii din tarile asiatice, dar deschisa si Australiei si, in acest an, datorita lotului roman, si Europei. Evenimentul este structurat dupa modelul implementat la International Physics Olympiad – IphO. La competitia din acest an vor fi reprezentate 29 de tari.

„Gradul de dificultate a problemelor de la Asian Physics Olympiad este chiar mai ridicat decat cel de la Olimpiadele Internationale, insa elevii nostri sunt foarte bine pregatiti si sunt convins ca vor obtine rezultate excelente si ca vor confirma asteptarile,” declara Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului de fizica.

Cine sunt performerii

Invitatia lansata echipei din tara noastra certifica rezultatele exceptionale obtinute de elevii romani la Olimpiadele Nationale si Internationale de Fizica. Anul trecut, la Olimpiada Internationala, lotul nostru s-a clasat pe primul loc dintre echipele europene si pe locul al 5-lea mondial.

Lotul olimpic al Romaniei la fizica, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei, este alcatuit din elevii Ileana Rugina (clasa XI), Cristian Frunza (clasa XI), Gabriel Gaitan (clasa XI), Dan Eniceicu (clasa X), si Tudor Cretu (clasa X), ai Liceului International de Informatica din Bucuresti si Ionut Ignat (clasa XI), elev la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta.

Rezultate deosebite obtinute de elevii invitati la competitia din Singapore:

Aur la International Physics Olympiad 2013 – Copenhaga, Danemarca obtinut de Cristian Frunza

Aur la European Union Science Olympiad 2013 – Luxemburg obtinut de Ioan Ignat

Aur 2012 si 2013 la International Olympiad Tuymaada – Republica Saha, Rusia obtinut de Ioan Ignat

Aur la European Union Science Olympiad 2014 – Atena, Grecia obtinut de Tudor Cretu

Mai multe informatii despre actiunile sustinute de Fundatia eMAG gasiti pe blog.