Fundatia eMAG sustine pentru al doilea an consecutiv organizarea Olimpiadelor Nationale

0

Fundatia eMAG a sustinut pentru al doilea an consecutiv Olimpiadele Nationale de Matematica, Fizica si Informatica, la care au participat peste 1.300 de elevi. Aceste actiuni fac parte din programul „Hai la Olimpiada!”, dedicat elevilor, studentilor si profesorilor care performeaza in educatie.

La inceputul lunii aprilie, cei mai buni elevi din ciclul gimnazial si liceal din tara s-au strans la Cluj, Sibiu si Pitesti unde s-au derulat Olimpiadele Nationale de Matematica, Fizica si Informatica. Fundatia eMAG a dorit si in acest an sa transforme participarea la Olimpiade intr-o experienta placuta nu numai in ceea ce priveste rezultatele remarcabile, ci si recunoasterea performantelor atinse de catre elevi.

„Motivatia demonstrata de copii in cadrul acestor concursuri este incredibila, iar rezultatele obtinute de ei ne motiveaza la randul nostru sa investim in educatia lor si sa ii ajutam sa isi creasca pasiunile si aptitudinile”, declara Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Fundatia eMAG a suplimentat premiile in bani pentru cei care au castigat medalii sau mentiuni si a asigurat organizarea unor petreceri atractive si interactive, care sa contribuie la formarea unei comunitati puternice de olimpici atat prin rezultate academice obtinute, cat si prin legaturile de prietenie create cu aceste ocazii. In cadrul concursurilor nationale, elevii au participat si la proba de baraj pentru calificarea in lotul extins dedicat Olimpiadelor Internationale. Loturile, compuse din cate aproximativ 30 de elevi, vor intra intr-o perioada intensiva de pregatiri si examinari, in urma careia vor fi stabilite loturile finale de 4-6 olimpici.

Olimpiadele Internationale vor avea loc in luna iulie a acestui an:

  • concursul de Matematica va avea loc la Cape Town, Africa de Sud in perioada 3-13 iulie 2014
  • concursul de Informatica se va desfasura la Taipei, Taiwan in perioada 13-20 iulie 2014
  • concursul de Fizica va avea loc la Astana, Kazakhstan, 13-21 iulie 2014