Global Community Day a ajuns la a 8-a editie

0

Sambata, 22 iunie 2013, o echipa de 40 de angajati voluntari din partea Citi Romania alaturi de familii si prieteni au renovat centrul after-school al Asociatiei Valentina, un proiect social finantat de catre United Way, unul dintre partenerii traditionali ai Citi.

Centrul after-school al Asociatiei Valentina raspunde nevoilor a 60 de copii din medii dezavantajate, ai caror parinti, in procent de 80% mame singure, isi permit cu greu costurile de educatie pentru copiii lor. Acest after-school ofera un mediu sigur si constructiv in care copiii sa isi poata rezolva temele pentru acasa si proiectele scolare, in care sa se joace si sa desfasoare activitati specifice varstei, in timp ce parintii depun eforturi pentru a intretine financiar familia.

Voluntarii au zugravit peretii incaperilor, au derulat ore de educatie financiara elementara cu 20 dintre copiii care frecventeaza centrul after-school si care au fost prezenti la eveniment, au oferit copiilor seturi de materiale educationale si au pictat impreuna cu cei mici un panou decorativ pentru gardul centrului.

Cu ocazia celei de-a opta editii a Citi Global Community Day, angajatii Citi de pretutindeni impreuna cu fosti studenti, familii si prieteni au reafirmat angajamentul companiei fata de sprijinirea si dezvoltarea comunitatilor. In cadrul acestui eveniment, peste 66.000 de voluntari Citi din 95 de tari au participat in peste 1200 de proiecte de voluntariat in beneficiul comunitatilor din intreaga lume.

Voluntariatul este parte integranta a culturii de angajator a Citi, colegii nostri desfasurand in mod frecvent activitati in beneficiul comunitatii. Global Community Day  reafirma si celebreaza devotamentul cu care angajatii Citi din intreaga lume colaboreaza si investesc timpul si expertiza lor in sprijinul comunitatii, acoperind arii precum educatie, amenajarea locuintelor, mediu, sanatate si recuperare dupa dezastre. Incepand cu primul eveniment Global Community Day din anul 2006, aceasta initiativa globala s-a transformat intr-o traditie Citi, a spus Tibor Pandi, Director General Citi Romania, care a luat parte la activitatile de voluntariat.

United Way Romania se bucura sa fie partenerul traditional al Citi in comunitate. Acest eveniment coincide cu evenimentul global de voluntariat al United Way, Day of Action, care aduce impreuna voluntari, donatori si beneficiari ai proiectelor noastre sociale. Apreciem contributia constanta a Citi in activitatea United Way, iar acest eveniment este un nou exemplu de angajament fata de cauzele noastre, a spus Cristina Damian, Director Executiv United Way Romania.

Multe dintre experientele voluntariilor Citi si partenerii lor sociali din intreaga lume si din cadrul Global Community Day le puteti gasi pe Twitter cautand #CitiVolunteers.