In anul 2015, Policolor a oferit materiale de peste 200.000 de euro in cadrul proiectelor de responsabilitate sociala

0
 • In 2015, Policolor s-a implicat in mai multe proiecte de responsabilitate sociala, iar valoarea sponsorizarilor cu materiale de constructii se ridica la mai mult de 200.000 euro.
 • Anul aniversarii a 50 de ani de traditie in Romania – 2015 – este si anul lansarii Campaniei de responsabilitate sociala Redescopera Culorile Romaniei, care isi propune sa dea culoare comunitatilor rurale si urbane.
 • In 2016, directia strategica a Policolor va fi, in continuare, imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile din Romania.

Policolor, cel mai longeviv producator de lacuri si vopsele din Romania, s-a implicat activ, si in acest an, in proiecte de responsabilitate sociala, bugetul total alocat doar pentru materiale fiind de peste 200.000 euro. Organizatiile neguvernamentale si comunitatile locale au beneficiat de donatii care au insemnat materiale de constructii, vopsele si lacuri Policolor.

Mai mult, in acest an, Policolor a demarat o ampla campanie de responsabilitate sociala, Redescopera Culorile Romaniei, campanie cu doua obiective majore: sa sprijine satele romanesti si comunitatile de lor prin reinvierea culorilor specifice, readucandu-le astfel in circuitul turistic pentru ca romanii sa se bucure de ele si economia locala sa renasca si, pe de alta parte, sa schimbe zonele urbane din gri, in zone pline de culoare, oferind orasului optimism, vazut ca o oaza de liniste in stresul cotidian.

In cadrul Campaniei,  Policolor a  inclus mai multe proiecte: comuna Ciocanesti, din Bucovina, a primit 3 tone de materiale pentru realizarea soclurilor si aproximativ 700 de kilograme de vopsea lavabila in nuantele specifice motivelor traditionale din zona pentru pictarea la exterior a caselor; la Constanta a fost demarata actiunea prin care cele 5 vapoare care marcheaza intrarile in oras sunt transformate prin culoare in obiecte de arta urbana, iar in Bucuresti a fost pusa  in circulatie Hora, prima locomotiva pictata cu motive traditionale din Romania, proiect inclus in campanie, al carui beneficiar este CFR Calatori si romanii care calatoresc cu trenul.

Culorile Romaniei, cel mai amplu proiect de CSR al Policolor, va continua si in 2016. Mai multe detalii despre campanie pe www.culorileromaniei.ro  sau pe pagina de FB cu acelasi nume.

„In 2015 am continuat sa contribuim in mod real la dezvoltarea comunitatilor din Romania. Ne-am implicat in proiecte care inseamna foarte mult pentru noi ca organizatie. Ne bucuram si suntem onorati de  fiecare data cand stim ca am sprijinit comunitatile locale, civile, ONG-urile din Romania. Datoram acest lucru tuturor celor care s-au implicat activ, oamenilor cu care lucram zilnic si persoanelor pe care le-am intalnit in organizatiile partenere, carora le multumim”, a declarat Marius Vacaroiu, Director General al Policolor.

Acest an a insemnat  pentru Policolor si implicarea in numeroase alte proiecte pentru comunitate:

 • World Vision, sprijin pentru scoli: Policolor a donat materiale necesare reamenajarii mai multor scoli din judetele Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi si Valcea. Una dintre unitatile care au prins culoare prin produsele oferite este scoala primara din comuna doljeana Leordeasa, cu o vechime de peste o suta de ani.
 • Habitat for Humanity Romania: Au fost donate materiale de constructii pentru imbunatatirea mai multor locuinte din localitatile Radauti, Beius si Oradea, acolo unde asociatia Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte cu sprijinul voluntarilor.
 • Ziua Dovleacului Buzau – Dovleci pictati cu Policolor: Activitati extracurriculare in care sunt implicati copiii din comunitatile din Romania.
 • Gradinita Sfanta Ecaterina din Brasov: donatii de vopsea si coloranti.
 • Asociatia Diaconia din Brasov: donatii de vopsea lavabila de interior pentru sustinerea familiilor nevoiase din judetul Brasov.
 • Spitalul orasenesc din Nasau: donatii de peste 3 tone de vopsea lavabila de interior.
 • Universitatea Politehnica Bucuresti: Facultatea de Chimie, donatie de materiale de constructii pentru Caminele P1 si P2.
 • Zilele Vecinatatii, Sibiu: donatie de sute de litri de vopsea lavabila si email pentru renovarea a cinci scari de bloc.

Policolor, producator de lacuri si vopsele cu traditie in Romania, aniverseaza anul acesta 50 de ani de existenta. Compania ofera solutii si produse pentru decorarea si finisarea casei sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor, sub umbrela KLAR Professional, si produse destinate acoperirilor industriale cu arie larga de aplicabilitati aflate sub brandul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezentein peste 3.000 de magazine de retail traditional, in marile retele de bricolaj din Romania si in peste 1.000 de service-uri auto din tara. Compania dispune in prezent de o retea de 11 magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitatide productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.

Mai multe informatii pe: www.policolor.ro