Lansare Proiect 'CANDID' al Asociatiei DOWN Bucuresti prin care 20 de copii cu sindrom Down vor beneficia de un program terapeutic integrat, cu sprijinul ING Bank

0

Proiectul ‘CANDID’ ofera pentru 20 de copii si tineri cu sindrom Down un program terapeutic ce combina logopedia, inotul si hipoterapia pentru a oferi acestora o abordare integrata. Cu ajutor adecvat si sustinut in timp, copiii cu sindrom Down pot realiza progrese remarcabile in ceea ce priveste dezvoltarea lor fizica, cognitiva, social-afectiva si deprinderea unui stil de viata autonom.

01061302248338117-8852188

Acest program terapeutic se va derula pentru 5 luni (ianuarie – mai 2016) si este posibil cu sprijinul ING Bank. In urma competitiei interne ‘Adopta un proiect’, angajatii interesati au inscris in competitie initiative sau cauze in care cred si pe care vor sa le sustina, apoi colegii lor le-au votat pe cele mai relevante. Vlad Toma (angajat ING) a propus proiectul ‘CANDID’ al Asociatiei DOWN Bucuresti, acesta devenind un proiect castigator a sponsorizarii de 10000 euro din partea ING Bank.

‘Motivatia mea o reprezinta bucuria oferita acestor copii. Am vazut ca sunt foarte afectuosi si sinceri in sentimente. Proiectul de fata vine in sprijinul parintilor care nu isi permit asemenea ajutor specializat din cauza costurilor ridicate, dar mai ales a copiilor care prin aceste activitati se vor bucura si se vor simti in largul lor. Aceste bucurii, zambete valoreaza enorm. Consider ca fara implicare la nivel individual nu vom putea schimba mentalitati si nu vom putea ajuta pe cei care sunt mai putin norocosi’, a declarat Vlad Toma, angajat ING.

‘Idealul oricarui parinte de copil cu sindrom Down este sa il vada pe acesta ca poate sa rosteasca corect propozitii si sa exprime ce gandeste – de aceea facem logopedie, sa il priveasca facand miscare avand o mobilitate a membrelor controlata, rezistenta fizica si masa corporala adecvata – de aceea ii ducem la inot, sa fie deschis la interactionare, socializare, cu incredere in propria persoana, in contact cu realitatea inconjuratoare – de aceea facem hipoterapie’ – a afirmat Alexandru Zelko, director executiv al Asociatiei Down Bucuresti despre importanta proiectului CANDID pentru copii si parinti.


Asociatia DOWN Bucuresti a fost infiintata in 2010, ca initiativa a unei familii al carei mezin s-a nascut cu sindrom Down. Asociatia este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si apolitica, avand drept scop fundamental imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu Sindrom Down. Acesta se realizeaza prin sprijin social, educational, profesional si moral, urmarindu-se integrarea lor deplina in familie, organizatie, comunitate si societate. – www.asociatiadown.ro


Sindromul Down reprezinta o afectiune genetica care determina deficiente cognitive (severitatea acestora diferind de la un copil la altul), fizice (tendinta de obezitate, hipotomie musculara, afectiuni cardiace, oculare) si de comunicare (insusirea tarzie a cuvintelor, limbaj slab dezvoltat).


ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 33 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice.