O familie care traieste intr-un container va avea o casa noua in doar sase zile

0

Habitat for Humanity Romania, cu sprijinul Habitat for Humanity Germania si Henkel, realizeaza o constructie accelerata, in doar in sase zile, pentru o familie saraca din Corlatesti, Prahova.

Familia Rudaru isi va vedea noua casa ridicata in perioada 12-18 mai, de Habitat for Humanity Romania, cu sprijinul unei echipe de voluntari, angajati ai companiei Henkel din Germania.

Cei sapte membri ai familiei Rudaru locuiesc de cateva luni bune intr-un container metalic de zece metri patrati. Aici incap doar doua paturi, o masa cu un televizor vechi de 14 ani si un fel de soba, la care se incalzesc. Dintr-un capat al altuia al contanierului este trasa o sfoara pe care se usuca rufele. Bucataria este injghebata intr-un cotlon de lemn afara unde, cand ploua, pamantul de jos se transforma in noroi. Apa curenta si WC-ul sunt tot afara, in curte. Din cauza riscului foarte mare de a se prabusi, primaria nu i-a mai lasat sa locuiasca in casa batraneasca, iar containerul este ajutor de la o fundatie pana in luna mai.

“Nevoia de locuire decenta a familiei Rudaru este atat de urgenta incat am decis sa folosim acest tip de constructie, accelerata. Casa va fi gata in proportie de 90%, inclusiv finisajele, in doar sase zile. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul companiei Henkel si angajatilor sai care vor munci de dimineata pana seara la constructia casei. Le multumim foarte mult pentru sprijinul oferit si pentru interesul fata de nevoia de locuire decenta din Romania”, a spus Mario DeMezzo, Director National Habitat for Humanity Romania.

Angajatii Henkel vor fi implicati in toate activitatile de constructie ale casei: realizarea structurii de lemn, ridicarea peretilor, montarea acoperisului, finisaje exterioare si interioare si multe altele. In plus, Henkel si fundatia “Fritz-Henkel-Stiftung” sustin acest proiect pentru familia Rudaru printr-o donatie financiara.