Parcuri de distractii construite de copii in 6 zile, in Tabara din Tara lui Andrei

0

400 de elevi din 12 judete ale Romaniei (Valcea, Buzau, Prahova, Teleorman, Bihor, Giurgiu, Galati, Dambovita, Bacau, Arad, Dolj, Constanta) se vor reuni in perioada 21 iulie – 24 august in Tabara din Tara lui Andrei.

Desfasurata la Bran, judetul Brasov, editia din acest an a Taberei ii invita pe elevi la joaca pentru a-si depasi limitele. Le vor fi puse la dispozitie ateliere nonformale pentru stimularea creativitatii si a imaginatiei, notiuni de antreprenoriat si idei sustenabile pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Elevii vor fi impartiti in 4 serii si timp de sase zile, micii antreprenori vor fi provocati sa se implice si sa-ti foloseasca imaginatia, care se vor materializa in 2 parcuri tematice pe temele Cirque du Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregatite de celebra companie Cirque du Soleil si Insula Misterioasa, inspirata din romanul cu acelasi nume semnat de catre Jules Verne.

Elevii vor invata sa negocieze, sa faca investitiile potrivite, sa administreze un buget, sa promoveze parcurile pentru a atrage cat mai multi vizitatori si vor plecat din Tabara cu o viziune mai clara si cu notiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, pe care le vor folosi pentru implementarea proiectului lor de schimbare in bine a comunitatii.

Tabara din Tara lui Andrei va fi pentru micii antreprenori un bun prilej de a se cunoaste si de a-si valorifica talentele. Acestia vor realiza interviuri si reportaje pentru Ziarul Taberei, vor redefini si pus in scena povesti, vor cuprinde ritmurile muzicale in coregrafii si vor invata ca materialele reciclabile se pot transforma in costume de gladiator sau printesa.

„Tabara din Tara lui Andrei este un proiect de suflet, pe de o parte pentru ca intalnim energia si imaginatia copiilor, pe de alta parte pentru ca suntem martorii unor schimbari de atitudine si mentalitate. Inovatia, curajul si implicarea stau la baza schimbarii, iar Tabara din Tara lui Andrei, isi propune sa-i inspire pe participanti pentru a se transforma intr-o resursa valoroasa pentru comunitatea lor.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Anul acesta, 400 de elevii isi dezvolta abilitatile in Tabara din Tara lui Andrei. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare care au inscris proiecte in Scoala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect si comunicare online.

In 5 ani de Tabara din Tara lui Andrei, peste 2.600 de elevi si 170 de cadre didactice au aflat ca sta in puterea lor sa schimbe lumea in care doresc sa traiasca.