Peste 25.000 euro investiti si 50 ore de voluntariat in beneficiul copiilor din familii defavorizate

0

Echipa de 27 voluntari din 3M Romania a contribuit la renovarea bucatariei si salii de mese din Centrul Comunitar Ghencea pentru copii din familii defavorizate,  un proiect social sustinut de catre United Way,  partenerul traditional al 3M.

Cu sprijinul 3M si United Way, 40 de copii confruntati cu probleme sociale si economice grave, frecventeaza Centrul Comunitar Ghencea. Aici ei primesc servicii integrate ce acopera nevoile de baza  (produse igienico-sanitare, imbracaminte), o masa calda la pranz si sprijin in activitatile educationale si de prevenire a abandonului scolar. Copiii sunt ajutati zilnic sa-si faca temele, participa la activitati recreative si primesc sprijin psihologic in vederea integrarii sociale in comunitate. 

Incepand cu 29 iunie 2013, voluntarii 3M s-au implicat in renovarea completa a spatiului destinat bucatariei, au demontat si curatat mobilierul, au ajutat la lucrarile de pregatire si montare gresie, faianta, instalarea echipamentelor noi. Era nevoie de un spatiu de bucatatarie dotat corespunzator, mai ales ca este zona unde se prepara si e servita zilnic hrana pentru copii, aceasta fiind pentru multi dintre ei singura masa calda a zilei.  In timpul lucrarilor de renovare, voluntarii 3M Romania au ajutat si la servitul mesei de pranz oferit de companie copiilor pe durata renovarilor.

Spatiul corespunde in prezent standardelor de igiena si siguranta alimentara si este dotat cu echipamente profesionale care vor permite celor 40 de copii de la centrul de zi sa se bucure de o masa calda zilnic. Si alti 200 de varstnici din comunitate vor primi aici mancare gatita in regim de cantina sociala.

In 31 octombrie, de Haloween, copiii Centrului Comunitar Ghencea au vizitat sediul 3M pentru a-i cunoaste indeaproape pe voluntarii 3M. Au oferit mici obiecte decorative, creatii proprii, au prezentat o sceneta cu tematica Scotch-BriteTM, binecunoscutul brand din gama produselor de curatenie, eforturile fiindu-le rasplatite cu dulciuri si produse 3M. Angajatii 3M contribuie si ca donatori, oferind burse scolare copiilor cu rezultate bune la invatatura. 

 “Este importanta implicarea in comunitatea locala, face parte din strategia 3M; ne-am propus ca actiunile noastre sa aduca imbunatatiri vizibile si sa aiba un impact real pentru cei din jur, am fost placut surprinsi de entuziasmul cu care colegii au raspuns acestei provocari”,  a declarat Catalin Velescu, Director general al 3M Romania.  

La nivel global, parteneriatul 3M si United Way are o istorie de peste 60 de ani pentru a raspunde nevoilor comunitatii in cele 3 directii: educatie, sanatate si integrare sociala si economica. Anul acesta, 3M a primit cea mai inalta distinctie acordata de United Way partenerilor sai, premiul Spirit of America® pentru filantropie, voluntariat si impact in comunitate. “Suntem onorati sa primim aceasta distinctie si in acelasi timp suntem mandri de parteneriatul indelungat dintre 3M si United Way”, a spus Inge Thulin, 3M Chairman, president & CEO.  Aceasta recunoastere este rezultatul efortului neobosit al angajatilor nostri care se implica prin actiuni de voluntariat si donatii pentru a imbunatatii  viata celor in nevoie.”

„Credem ca pentru a avea un trai decent este nevoie de educatie de calitate, de servicii medicale accesibile si de un venit decent. Multumim voluntarilor si donatorilor 3M pentru ca au raspuns indemnurilor United Way: Doneaza. Fii voluntar. Actioneaza.  Prin implicarea in comunitate – atat local cat si la nivel international, 3M a demonstrat inca o data importanta voluntariatului pentru a aduce schimbari in bine chiar aici, in comunitatea in care traim cu totii” – a precizat Cristina Damian, Director Executiv al Fundatiei.