Peste 300 de copii si tineri vor fi sprijiniti prin a opta editie a Programului MOL – Pot ajuta?

0

MOL Romania va sustine cu o suma totala de 295.000 de lei un numar de 318 de copii si tineri cu performante deosebite in sport sau arta, in cadrul celei de-a opta editii a Programului MOL „Pot ajuta?”, dedicat promovarii tinerelor talente.

 „Sustinem performantele si aspiratiile tinerilor, ceea ce pentru noi inseamna o implicare activa si pe termen lung in viata comunitatii. Castigatorii celor sapte editii anterioare au fost premiati la circa 600 de competitii nationale si internationale iar, cu aceasta a opta editie, finantarile totale acordate prin Programul MOL – Pot ajuta? se apropie de 2 milioane de lei, pentru 1.700 de sportivi si artisti talentati”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

 Juriile de arta si de sport si Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate au alocat fondurile catre cele mai bune 128 dintre cele 406 proiecte depuse in cadrul celor trei categorii: Sport, Arta si 18+. Proiectele castigatoare provin din 21 de judete ale tarii, cea mai mare parte din Bucuresti, iar beneficiarii sunt 318 de copii si tineri.

 Printre candidaturile notabile se numara cea a Amaliei Tataran (categoria 18+), componenta a lotului olimpic feminin de spada, care a obtinut o finantare pentru achizitia de echipament sportiv de calitate si pentru participarea la Cupa Mondiala.

 „Acest program contribuie nemijlocit si la formarea viitorului tinerilor talentati. Participarea pianistei Alexandra Maria Zlatior din Cluj-Napoca  la cursul de vara al Royal Conservatoire of Scotland, posibila numai datorita sprijinului oferit de MOL Romania, o va ajuta pe tanara artista in a lua decizii foarte importante pentru viitorul studiilor sale. Stefania Calinescu din Corbeni, jud. Arges ne-a transmis bucuria sa, pentru ca cele doua fiice ale sale au avut sansa obtinerii acestei finantari, necesare inceperii unei cariere in domeniul artelor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

 Juriul de arte a decis finantarea a 33 de proiecte din totalul de 107 depuse, suma totala alocata fiind de 80.000 de lei. Pentru sport, membrii juriului au analizat 279 de candidaturi, impartind fondul de sponsorizare de 165.000 de lei catre 83 de castigatori. Pentru categoria de varsta de peste 18 ani, suma totala disponibila a fost de 50.000 de lei, alocata unui numar de 12 tineri talentati care au implinit deja varsta de 18 ani si au fost sprijiniti prin programul MOL – Pot ajuta? la editiile precedente.

 „Am fost bucurosi sa constatam anul acesta o imbunatatire semnificativa in calitatea proiectelor depuse. Daca la editiile precedente din dosarele din categoria “arte plastice si fotografie” se remarcau doar cateva candidaturi care intruneau criteriile de selectie, in acest an majoritatea proiectelor meritau sa fie sustinute. Daca aceasta crestere se va mentine si in anii viitori, va fi si mai greu sa impartim bugetul alocat acestei categorii”, a declarat Timotei Nadasan, membru al juriului de arta.

 “In urma experientei acumulate ca presedinte al juriului in Programul MOL – Pot  Ajuta?, pot afirma ca nu ne-a fost deloc usor sa decidem beneficiarii editiei 2013. Mai presus de premiile in bani pe care le-au castigat, sportivii respectivi si-au imbogatit experienta privind realizarea unei candidaturi in cadrul unui program care a dovedit odata in plus ca prin munca si tenacitate orice proiect bun poate fi dus pana la capat”, a declarat Violeta Beclea Szekely, presedintele juriului de sport.

 Rezultatele sunt publicate pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.