Peste 80 de copii isi continua studiile la liceu prin programul „Vreau in clasa a noua” al World Vision Romania

0

O suma de 70.000 euro au strans, in luna octombrie, restaurantele KFC si Pizza Hut Romania impreuna cu clientii lor, marcand astfel cel de-al saselea an al implicarii lor in programul „Vreau in clasa a noua” a fundatiei World Vision Romania.

Din fondurile colectate, World Vision Romania va oferi burse pentru 57 de copii fara posibilitati materiale din judetul Dolj selectati initial in program, carora li se alatura inca 25 de copii din judetul Iasi, deci 82 de copii in total. Datorita donatiilor ridicate din acest an, programul a putut fi astfel extins, mai multi copii beneficiind de sustinere pentru a-si continua studiile.

Succesul campaniei din acest an a fost sarbatorit de copii printr-o vizita de o zi la Bucuresti, organizata de World Vision Romania si partenerii sai de proiect. Astfel copiii au vizitat pentru prima data in viata lor muzeul Antipa si apoi au luat pranzul la restaurantul Pizza Hut din AFI Cotroceni, in compania lui Dani Otil, care a sustinut cu entuziasm campania pe toata perioada sa.

„An de an, proiectul Vreau in clasa a noua transforma vietile copiilor defavorizati din mediul rural. Prin acest proiect nu le facilitam copiilor doar accesul la liceu, ci ii transformam in tineri capabili, care au incredere in ei insisi si stiu ce isi doresc de la viitor. Singuri nu putem face aceste lucruri, de aceea ne punem toata increderea in partenerii si donatorii Fundatiei World Vision Romania. Iar de sase ani, KFC Romania si Pizza Hut ne arata ca educatia copiilor din zonele defavorizate este la fel de importanta pentru ei cat este si pentru noi. Le multumim din suflet pentru sprijinul acordat, atat lor, cat si clientilor care au ales sa sprijine acest proiect an de an”, a declarat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.

„Ne bucuram foarte mult ca alaturi de clientii nostri am reusit anul acesta sa strangem din donatii o suma aproape de doua ori mai mare fata de cea din 2012 (37.000 euro) si sa ajutam astfel un numar mai mare de copii decat cei inclusi initial in program. Este al saselea an in care sustinem programul Vreau in clasa a noua si un astfel de rezultat ne da increderea ca de la an la an putem face diferenta in viata si educatia copiilor din mediul rural care nu au posibilitati financiare sa-si continue studiile. Doresc sa le multumesc tuturor clientilor care au donat bani pentru aceasta cauza, angajatilor KFC si Pizza Hut care au dovedit si de aceasta data creativitate si implicare prin propriile initiative de a strange donatii si ambasadorilor campaniei care au fost alaturi de noi si au avut o contributie semnificativa in popularizarea campaniei: Dani Otil, Daniela Nane si Calin Goia”, a declarat Mark Hilton, CEO KFC si Pizza Hut Romania.

Copiii implicati in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de o bursa lunara care le acopera cheltuielile necesare pentru a-si continua studiile.

In cei sase ani de implicare in campania „Vreau in clasa a noua”, KFC si Pizza Hut impreuna cu clientii lor au adunat mai mult de 240.000 de euro, suma care pana in prezent a ajutat 671 de copii sa isi continue studiile la liceu, anul acesta urmand ca si alti 82 de copii sa primeasca burse de studiu.

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief este sustinut anual de YUM!, fiind prezent in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 39.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati.